ASAYİŞ - 10 Eylül 2025 Çarşamba 11:43

İmamı öldüren sanık: "Cahillik yaptım"

A
A
A

Adana’da cami imamı Tarık Karadağ’ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki M.A. savunmasında ’’Ben bir cahillik yaptım, öldürme kastım yoktu" dedi.

Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi’nde 24 Kasım 2024’te saat 14.45 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, Fet Ahmet Gülşen Cami İmamı Tarık Karadağ ile sokakta karşılaşan M.A. arasında kız kardeşini rahatsız etme meselesinden tartışma çıktı. Tartışmada M.A. yanında bulunan bıçakla imam Karadağ’ı karnından ve sırtından yaralayıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan imam Karadağ, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası tutuklanan M.A. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık M.A., müşteki Cennet Merda Karadağ ile avukatlar katıldı. Müşteki Karadağ ifadesinde, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirtti.

"Ben bir cahillik yaptım, öldürme kastım yoktu"

Cumhuriyet savcısı, Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyası ile ana dosyada hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu belirterek, dosyaların birleştirilmesini talep etti. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Sanık M.A. da önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirtip, ’’Ben bir cahillik yaptım, öldürme kastım yoktu. İsteseydim defalarca kez bıçaklamaya devam edebilirdim. Aynı zamanda eylemime kendiliğimden son verdim. Kaldı ki ilk saldıran kişi kendisiydi, babamın benim eylemim ile herhangi bir ilgi ve iştiraki bulunmamaktadır’’ diyerek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık M.A.’nın tutukluluk halinin devamına ve Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyası ile ana dava dosyasının birleştirilmesine karar verdi. Heyet, iki mahkeme arasında doğan olumsuz birleştirme uyuşmazlığının çözümü için dosyanın Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nin ilgili ceza dairesine gönderilmesini de kararlaştırdı. Bölge Adliye Mahkemesi’nin değerlendirmesi sonrası davaya devam edileceği öğrenildi.

Fatih Keçe

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Cinsel saldırı sanığına iyi hal indirimi Adana’da yüzde 70 zihinsel engelli akrabası 19 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 42 yaşındaki M.T.’ye verilen 18 yıl hapis cezası iyi hali nedeniyle 15 yıla indirildi. Engelli kızın avukatları, sanığa yapılan iyi hal indirimine tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi. Sarıçam ilçesine bağlı Baklalı Mahallesi’nde geçen yıl 5 Aralık’ta iddiaya göre, zihinsel engelli G.G.S.’yi (19), koyunları ahıra koyduğu sırada akrabası M.T. (42) kendisine el işareti yaparak zeytin bahçesine çağırdı. Yanına gelen genç kıza kıyafetlerini çıkarmasını söyleyen M.T., genç kızın bu isteğini reddetmesi üzerine "Seni burada öldürürüm" diye tehdit etti. Korkan genç kızın kıyafetlerini çıkarması üzerine M.T., kıza cinsel istismarda bulundu. Ardından kıyafetlerini giymesini söyleyip, eve gönderdi. Genç kızın durumu anlatması üzerine annesi T.S. polise giderek şikayetçi oldu. Polis ekiplerince yakalanıp tutuklanan M.T. hakkında ’kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçundan Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşması yapıldı. Sanık M.T. son savunmasında, kalp ve şeker hastası olduğunu öne sürerek "Bana iftira atıyorlar. Ben hiçbir şey yapmadım" dedi. Sanık daha önceki savunmasında da aleyhe olan hususları kabul etmediğini söylemiş, iddia edilen olay saatlerinde kendisinin uyuduğunu söyleyerek, "Ben uyuyordum. Eşim gelip beni kaldırdı ve sonra karakola beraber gittik. Yapmadığım bir işten dolayı tutukluyum" diyerek tahliyesini istemişti. İyi hal uygulanarak cezası 15 yıla indirildi Mahkeme heyeti tutuklu sanık M.T.’ye önce 18 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 15 yıla indirip, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar sonrası açıklama yapan engelli kızın avukatları, cinsel saldırı zanlısına iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi.