ASAYİŞ - 25 Haziran 2025 Çarşamba 10:04

İzinsiz ayrıldı, 3 gün sonra ölü bulundu: Damatsız gelin vakasında hem adli hem idari soruşturma başlatıldı

A
A
A
İzinsiz ayrıldı, 3 gün sonra ölü bulundu: Damatsız gelin vakasında hem adli hem idari soruşturma başlatıldı

Adana’da geçtiğimiz yıl temsili düğünle gelinlik giyen ve hayali gerçek olan 83 yaşındaki Sümbül Topbaş, kaldığı huzurevinden izinsiz ayrıldıktan 3 gün sonra çalılık alanda ölü bulunmuştu. Olayla ilgili hem adli hem idari soruşturma başlatıldı.

20 Haziran Cuma günü, Sümbül Topbaş’ın Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde bulunan Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden izinsiz ayrıldığı öğrenildi. Huzurevi yetkilileri, ayrılışın hemen ardından 100. Yıl Polis Merkezi Amirliği’ne giderek durumu resmi olarak bildirdi.

Çalılık alanda ölü bulundu

Topbaş’tan haber alınamaması üzerine başlatılan aramalar sonuçsuz kaldı. Yaşlı kadın, 3 gün sonra, 23 Haziran akşamı Çukurova ilçesine bağlı Karslılar Mahallesi’nde bir çalılık alanda vatandaşlar tarafından hareketsiz şekilde bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Topbaş’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Buradaki otopsinin ardından cenaze Asri Mezarlığına defin edildi.

İzinsiz ayrıldı, 3 gün sonra ölü bulundu: Damatsız gelin vakasında hem adli hem idari soruşturma başlatıldı

Valilik ve savcılık devrede

Topbaş’ın ölümü sonrası Adana Valiliği, huzurevindeki uygulamalara ilişkin idari inceleme başlattı. Aynı zamanda, yaşlı kadının ölümüne ilişkin adli soruşturma da sürdürülüyor. Topbaş’ın ölümünde herhangi bir ihmal ya da dış müdahale olup olmadığının otopsi ve soruşturma raporlarıyla netlik kazanacağı belirtildi. 

Süleyman Cenk İdaye

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 tutuklama Konya’nın Emirgazi ilçesinde polisin durdurduğu ’öncü’ ve ’artçı’ düzenindeki 3 araçta, 10 düzensiz göçmen yakalandı. Gözaltına alınan 3 yabancı uyruklu organizatör tutuklanırken araçlara toplam 96 bin TL ceza kesildi. Emirgazi İlçe Emniyet Amirliği, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Özel Harekat ekipleri, gece saatlerinde şüpheli bir konvoyu takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu, yasa dışı geçişleri koordine etmek amacıyla ’öncü’ ve ’artçı’ şeklinde hareket ettiği belirlenen üç araç, ilçe girişinde kurulan uygulama noktasında durduruldu. Araçlarda yapılan incelemede, yabancı uyruklu 3 organizatör ile kimliği bulunmayan 10 düzensiz göçmen yakalandı. Yapılan sorgulamada, göçmenlerin Adana’dan Konya’ya nakledilmek üzere organizatörlerle toplam 45 bin TL karşılığında anlaştıkları belirlendi. Organizatörler cezaevine gönderildi, araçlara ve sürücülere ceza kesildi Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 organizatör, ’Göçmen Kaçakçılığı’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan 10 düzensiz göçmen ise sınır dışı işlemleri gerçekleştirilmek üzere Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi. Şahısların kullandığı 3 araç ise 60 gün süreyle trafikten men edildi. Ayrıca, araç sahiplerine ve sürücülerine "korsan taşımacılık" suçundan toplam 96 bin TL idari para cezası uygulandı.