ÇEVRE - 14 Ocak 2026 Çarşamba 10:06

Karla kaplanan orman ve yaylalardaki canlılara şefkat eli

A
A
A
Karla kaplanan orman ve yaylalardaki canlılara şefkat eli

Adana’nın yüksek rakımlı bölgelerinde karla kaplanan yayla ve ormanlık alanlardaki canlılar için yem ve yiyecek bırakıldı.


Feke Belediyesi ekipleri tarafından bin 600 rakımda Mansurlu Mahallesi’nde zorlu kış şartlarında doğadaki canlıları unutmadı. İlçenin en soğuk ve fazla kar yağışı alan bölgelerinden biri olan Mansurlu’da, doğada yaşayan hayvanlar ile bölgedeki köpekler için yem ve yiyecek bırakıldı. İlçede zorlu kış şartlarında yol açma çalışmaları ve ziyaretlerini sürdüren ekiplerin aynı zamanda doğadaki canlılar için besleme yapması gönüllere dokundu.


Feke Belediyesi Personel Müdürü ve Koordinasyon Şefi Erkan Özen, "Feke Belediye Başkanımız Cömert Özen’in talimatlarıyla bugün Mansurlu Mahallemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece yol açma çalışması yapmıyoruz, aynı zamanda doğadaki kuşlar için yem ve ekmek bırakıyoruz. Doğada mahsur kalan köpeklerimiz ve ormandaki canlılar için besleme yapıyoruz. Burası eksi 20 dereceyi gören, yarım metre kar bulunan, soğuk ve kar fırtınasının etkili olduğu bir bölge. Doğadaki canlılarımızı korumak için belediyemiz ekipleriyle tüm bölgelerde yem ve yiyecek bırakmayı sürdürüyoruz" dedi.


Mahalle sakinlerinden belediye encümen üyesi Osman Ayas ise, "Buraya yaz aylarında yaylacılar geliyor. Yaklaşık 20 bin nüfusa ulaşan bir yayla burası. Yaylalık olarak Uzun Göl ve Mansurlu Mahallemiz güzelliğiyle bilinir. Kışın burada kedi ve köpekler oluyor. Aynı zamanda orman örtüsü yoğun bir bölgeyiz. Belediye ekiplerimiz hem mahallemizdeki patili dostlarımız hem de bu zorlu kış şartlarında ormandaki canlılarımız için doğaya yiyecek bıraktı" diye konuştu.



Karla kaplanan orman ve yaylalardaki canlılara şefkat eli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehirden sanatseverlere rast faslı ziyafeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu, Klasik Türk Musikisi’nin en köklü makamlarından Rast Faslı’nı, zengin repertuvarıyla sanatseverlerle buluşturuyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın kültür ve sanata verdiği önem doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Konservatuvar bünyesinde gerçekleştirdiği konserler ve sanatsal etkinliklerle, Kayseri’yi kültür ve sanatın merkezi haline getirme hedefini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından hazırlanan Rast Faslı Konseri, Türk Musikisi’nin zarafetini ve geleneksel fasıl anlayışını Kayserililerle buluşturacak. Şef Burhan Surluev yönetiminde gerçekleştirilecek konserde, 60 kişilik koro, 10 sazende ve 10 solist, Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerini icra edecek. Klasik fasıl geleneğinden solo eserlere, potporiden seçkin şarkılara uzanan programda toplam 28 eser yer alacak. Rast Faslı’nın yanı sıra solo şarkılar ve potporilerden oluşan konser programı, dinleyicilere Türk Musikisi’nin estetik dünyasında unutulmaz bir yolculuk sunmayı amaçlıyor. Konser, 17 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 19.00’da, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe tüm sanatseverler davet edildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki etkinlikleriyle kentin sosyal hayatına değer katmaya devam ediyor.