ASAYİŞ - 13 Aralık 2025 Cumartesi 14:58

Kazada yaralanan çocuk sürücü 9 günlük yaşam savaşını kaybetti

A
A
A
Kazada yaralanan çocuk sürücü 9 günlük yaşam savaşını kaybetti

Adana’da 9 gün önce kullandığı otomobilin önce konteynere ardından da kamyonet ve evin duvarına çarptığı kazada ağır yaralanan 14 yaşındaki Çınar, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Kaza, 4 Aralık’ta Yüreğir ilçesi Havutlu Mahallesi Karataş Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Çınar Kazan (14) yönetimindeki 33 AJG 585 plakalı Tofaş marka otomobil henüz bilinmeyen bir sebeple kontrolden çıktı. Savrulan araç önce çöp konteynırına, ardından park halindeki 01 GK 774 plakalı kamyonete ardından bir evin duvarına çarptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan sürücü Kazan hastaneye kaldırılırken, yolcu konumundaki Bünyamin Serin’in (15) olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Çocuk sürücü hastanede yapılan müdahalelere rağmen bugün hayatını kaybetti.


Kazan’ın cansız bedeni toprağa verildi.



Kazada yaralanan çocuk sürücü 9 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden MIT ve Columbia Üniversitesine uzanan akademik köprü Eskişehir Anadolu Üniversitesi, öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Açma’nın danışmanlığında yürütülen doktora sonrası araştırma çalışması sayesinde dünyanın önde gelen üniversiteleri MIT ve Columbia ile akademik iş birliği gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Açma’nın danışmanlığında yürütülen doktora sonrası araştırma çalışması, dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Columbia Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi arasında önemli bir akademik iş birliğine zemin hazırladı. Anadolu Üniversitesi, MIT ve Columbia iş birliğiyle Eskişehir iklim faaliyeti politikalarını araştırdı Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk sırada yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapan Dr. Amena Khatun, merkezi Columbia Üniversitesi’nde bulunan Kentsel İklim Değişikliği Araştırma Ağı (UCCRN) programı kapsamında, Prof. Dr. Bülent Açma danışmanlığında "Eskişehir’de İklim Faaliyeti Politikaları" başlıklı doktora sonrası araştırma yayını hazırladı. Çalışma, "İklim Değişikliği ve Kentler" komitesine sunuldu. "İklim Değişikliği ve Kentler" başlıklı araştırma projesine eklenen bu çalışma, Prof. Dr. Bülent Açma tarafından teklif edilerek komite tarafından kabul edildi. Araştırma kapsamında Avrupa’da seçilmiş kentler arasına Eskişehir de dâhil edilerek, kente ilişkin araştırma raporu yayımlandı. Prof. Dr. Açma’dan UCCRN, RCN ve IPCC’ye uluslararası bilimsel katkı Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Açma, daha önce de UCCRN bünyesinde kentlerin iklim değişikliği, kentsel dayanıklılık ve sürdürülebilirlik konularında projelerin değerlendirilmesine ve doktora sonrası araştırma çalışmalarına katkı sağladı. Prof. Dr. Açma, ayrıca Dayanıklı Şehirler Ağı (RCN) ve Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) bünyesinde yürütülen projeler ve hazırlanan raporlarda hakem olarak görev alarak uluslararası düzeyde bilimsel katkı sunmaya devam ediyor.