GÜNDEM - 20 Mart 2025 Perşembe 12:17

Kocası uyuşturucuya alıştırdı hayatı karardı

A
A
A

Adana’da bundan 10 yıl önce evlendiği kocası tarafından uyuşturucuya alıştırılan genç kadın akli dengesini de kaybedince iki çocuğuna bakamaz olunca çocuklara devlet sahip çıktı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyuva Mahallesinde yaşayan 28 yaşındaki Zeynep Erdem bundan 10 yıl önce mahallede tanıştığı S.E. (35) ile evlendi. Bu evlilikten çiftin iki çocuğu oldu. Zeynep Erdem, bir okulda güvenlik görevlisi olarak çalışırken, uyuşturucu kullanan ve satan kocası tarafından uyuşturucuya alıştırıldı. Koca bir süre sonra da uyuşturucu satmaktan yakalanarak cezaevine girdi. Bu sırada Zeynep Erdem’de bağımlı olduğu için önce işten çıkmak zorunda kaldı. Ardından çocuklarına bakamaz duruma gelince devlet iki çocuğa sahip çıktı. Bu arada Erdem, aşırı uyuşturucu aldığı için akli dengesini kaybetti. Bu nedenle çocuklarını da göremez hale geldi.

Kocası uyuşturucuya alıştırdı hayatı karardı

Erdem, "Çocuklarım Sevgi Evlerinde kalıyor. Kendilerini göremiyorum, sadece resimlerine bakıyorum. 3 yıldır göremiyorum. Çok ağlıyorum ve üzülüyorum. Beni uyuşturucuya eşim alıştırdı. Uyuşturucudan kurtulmaya gücüm yok. Çocuklarımın geleceklerinin iyi olsun istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kocası uyuşturucuya alıştırdı hayatı karardı

Erdem’in annesi 64 yaşındaki Kezban Atsatan’da kızının durumuna çok üzüldüğünü belirterek, "Kızım 6 yıldır uyuşturucu bağımlısı. Birini sevdi ve ona kaçtı evlendiler. 2 çocukları oldu, kızımı uyuşturucuya alıştırdı. 2 çocuğunu devlet aldı ve annesi şuan göremiyor. Kızım, bazen evi terk edip gidiyor. Parklarda dilencilik yapıyor. Kızım hala uyuşturucu kullanıyor ve para bulduğu zaman 3 gün eve gelmiyor. Şuan çocuk gibi, bir şey de diyemiyorum. Dışarı da atamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Allah rızası için yardım bekliyorum" diyerek ağladı.

Kocası uyuşturucuya alıştırdı hayatı karardı

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta "Medeniyetler beşiği" Ani’ye ziyaretçi akını Kars’ta bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani Ören Yeri, 2025 ve 2026 verileriyle ziyaretçi sayısındaki artışı gözler önüne serdi. "Medeniyetler beşiği", "dünya kenti", "bin bir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak da anılan tarihi alan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk üç ayında ise 42 bin kişi bölgeyi gezerek tarihi atmosferi yerinde deneyimledi. Mart ayının sonlarına beyaza bürünen ören yeri, havadan görüntülendi. Özellikle bahar aylarının gelmesine rağmen karla kaplı beyaz örtüsünü koruyan Ani Ören Yeri’nde ziyaretçi sayısında gözle görülür artış yaşanırken, ören yerindeki tarihi yapılar turistlerin ilgisini çekiyor. Ani Katedrali, Ebu’l Menuçehr Camii ve sur kalıntıları başta olmak üzere birçok eser, ziyaretçilere adeta açık hava müzesi deneyimi sunuyor. Kars turizminin en önemli ayaklarından biri olan Ani Ören Yeri, sadece tarihi dokusuyla değil, eşsiz coğrafyasıyla da dikkat çekiyor. Arpaçay Nehri kıyısında yer alan bölge, ziyaretçilere hem kültürel hem de doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Ani Ören Yeri’ne her geçen gün ilginin daha da arttığını belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, "Koruma listesinde olan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında ziyaretçi sayısını artırdı. 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmıştır. Tabi bununla birlikte tarihi ve kültürün önemli bir rotasyonu olan Ani Ören Yeri’nde her geçen gün ziyaretçi sayısı fazlalaşmakta, ören yerinde geçmişten bu tarafa yapılan Ani kazı çalışmaları da halen sürdürülmekte, bu kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilimizde yabancı ve yerli turist sayısının katlayarak gideceğini göreceğiz" dedi. Kars’ta turizm hareketliliğinin artmasıyla birlikte konaklama, yeme-içme ve ulaşım sektörlerinde de yoğunluk yaşanırken, esnafın yüzü gülüyor. Ani Ören Yeri’nin yılın 4 mevsimi ziyaret edilebilmesi ise Kars turizmini canlı tutuyor. Öte yandan, Ani Ören Yerini 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk 3 ayında ise Ani Ören Yeri 42 bin kişiye kapılarını açtı.