GÜNDEM - 28 Mart 2025 Cuma 15:04

Minik Kübra’nın annesi: "Biyonik kulaklık alınacağını öğrenince kalbim duracaktı"

A
A
A
Minik Kübra’nın annesi: "Biyonik kulaklık alınacağını öğrenince kalbim duracaktı"

Adana’da 9 ay önce ailesiyle birlikte gittiği semt pazarında biyonik kulaklığı çalınan 3 yaşındaki kız çocuğuna yardım eli uzandı. Anne Mine Sağın, kızına biyonik kulaklık alınacağı haberini öğrenince "Kalbim duracak gibi oldu" dedi.


Merkez Sarıçam ilçesi Yarımca Mahallesi’nde yaşayan fabrika işçisi Mustafa (35) ile Mine Sağın (32) çiftinin 3’üncü çocukları Kübra Naz Sağın (3), işitme engelli olarak dünyaya geldi. Ailesinin tedavi için başvurduğu Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2 yıl önce Kübra Naz’a biyonik kulak takıldı. Yapılan kontrollerde seslere tepki vermeye başlayan Kübra Naz’ın, yaşıtları gibi hayatının normale döneceği belirlendi. Sağın ailesi, 30 Haziran 2024’te Mehmet Şahintepe Mahallesi’nde kurulan semt pazarına gitti. Alışveriş sırasında Sağın ailesi, Kübra Naz’ın başındaki biyonik kulaklardan birinin yerinde olmadığını fark etti. Aile, bebek arabasındaki, içinde kredi ve yardım kartları ile 300 liranın bulunduğu cüzdanlarını da bulamadı.


Hırsızlığı fark eden Sağın ailesi, polis merkezine giderek ihbarda bulundu. Şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, sonuç alamadı. Bunun üzerine kaymakamlık ve valiliğe başvuran Sağın ailesi, Kübra Naz’ın biyonik kulak ücretinin devlet tarafından karşılanamayacağını, yaklaşık 150 bin lirayı ödemesi gerektiğini öğrendi. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Sağın ailesi, Kübra Naz’ın biyonik kulağı için yardım beklediklerini belirtti.



"Mutluluktan kalbim duracak gibi oldu"


İşitme sorunu yaşadığı için 9 aydır konuşmada, yürümede, dengede durmakta zorlanan ve sürekli ağlayan minik Kübra’nın sesi yapılan haberlerle duyuruldu. Adanalı bir iş adamının Kübra Naz’a gerekli olan biyonik kulağı aldığını söyleyen anne Mine Sağın, "Kızımın kulaklığı çalındı. Bu nedenle artık duyamıyordu. Daha önceleri ’anne, baba ağabey’ diyordu ancak kulaklık çalındıktan sonra bu kelimeleri çok az söylemeye ve sürekli ağlamaya başladı. Her yere başvurduk ancak bir türlü kulaklık alamadık. Ancak yapılan haberlerden sonra bir iş adamı arayıp kulaklığı alacağını söyledi. O an çok mutlu oldum. Kalbim duracak gibi oldu. Sevinçten hem ben ağladım hem de çocuklar ağladı" diye konuştu.


Anne Sağın, kulaklığın bayramdan sonra takılacağını ifade etti.



Minik Kübra’nın annesi: "Biyonik kulaklık alınacağını öğrenince kalbim duracaktı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te yoğun kar yağışı nikaha engel olamadı Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle nikâh salonuna gidemeyen çiftin imdadına Şahinbey Belediyesi ekipleri yetişti. Nikahları evlerinde kıyılan çiftin şahitliğini ise zabıta ekipleri yaptı. Şahinbey ilçesinde yaşayan Cihan Subaşı ile Leyla Ünal, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle nikah salonuna ulaşamayınca durum Şahinbey Belediyesi’ne bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri, nikah memuru ile birlikte çiftin evine giderek nikahı ev ortamında kıydı. Hava şartları nedeniyle nikah şahitlerinin de salona gelememesi üzerine, çiftin şahitliğini Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri yaptı. Kar yağışı altında gerçekleşen nikah renkli görüntülere sahne olurken, çift ve aileleri belediye ekiplerine teşekkür etti. "Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz" Nikahın ardından duygularını dile getiren Cihan Subaşı ile Leyla Ünal çifti, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yapmış olduğu görevleri ve hizmetleri yakından takip ediyoruz, hepsinden haberimiz var, biliyoruz ve görüyoruz. Allah başarısına başarı katsın, sağlıklı ve uzun ömürler versin. Hemşehrisi olarak kendisini çok seviyoruz. En mutlu günümüzde bize böyle bir destek verdikleri için başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederiz. Çok heyecanlıyız, kusura bakmayın konuşmakta zorlanıyoruz ama bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan herkese minnettarız" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden karla mücadele seferberliği Adıyaman’ın Kahta ilçesinde etkisini artırarak sürdüren yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken Kahta Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Zorlu hava şartları nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara ekmek ve sıcak yemek ulaştırılırken, yollarda mahsur kalan sürücü ve yolcular için de sıcak çorba ve konaklama desteği sağlanıyor. Belediye ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahada aktif olarak görev alırken, özellikle yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarına öncelik veriliyor. İlçe genelinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, kar nedeniyle ulaşımda aksama yaşayan vatandaşların güvenli ortamlara alınması sağlanıyor. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, olumsuz hava şartlarına karşı tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, "Yoğun kar yağışı süresince hiçbir hemşehrimizin mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz 7/24 sahada görev yapıyor. Evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza sıcak yemek ve ekmek ulaştırıyor, yolda kalan misafirlerimize çorba ve konaklama imkânı sunuyoruz. Acil bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız belediyemizin 185 numaralı hattını arayarak bizlere ulaşabilir. Gelen her talebi titizlikle ele alıyoruz," ifadelerini kullandı. Kahta Belediyesi, kar yağışının etkisini yitirmesine kadar vatandaşların güvenliği, sağlığı ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdüreceğini duyurdu.