ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 14:45

Otobüsün açık kapısından düşen yaşlı kadının ölümüne neden olan şoförün ifadesi ortaya çıktı!

A
A
A

Adana’da otobüsün kapısı açık olduğu için yaşlı kadının düşüp ölmesine neden olan şoför tekrar gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Sürücünün ifadesinde, "Hızım 20-30 kilometre vardı. Kazada tek kusurum kapının açık olması" dediği öğrenildi.

Adana’da Hatice Sabahi (75), hastane dönüşü bindiği özel halk otobüsünün açık olan kapısından ücret ödemek için ayağı kalktığı sırada dengesini kaybedip aşağı düştü. Ağır yaralanan ve 4 gündür yaşam mücadelesi veren Sabahi, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Sabahi toprağa verilirken, olayın ardından adli kontrol şartıyla serbest kalan sürücü Vedat K. bugün yeniden gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Şoför Vedat K.’nin ifadesinde, "Hızım 20-30 kilometre vardı. Yeni hareket ettiğim için kapıyı kapama fırsatım olmadı. Kazada tek kusurum kapının açık olması. Hemen durup 112’yi aradım" dediği öğrenildi.

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de engelliler ’Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’ ile eğlendi Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda ’Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’, hem özel bireylere hem de izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde başlayan ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’, Engelsiz Yaşam Parkı Halk Dansları gösterisi ile devam etti. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) gösterileriyle devam eden etkinlikler, Byükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Sanatçısı Görkem Gündoğdu’nun piyano dinletisi, Yükselen Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Beyaz Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin dans gösterisinin ardından ZİÇEV’in ritim gösterisi ile sona erdi. “Onların mutluluğuyla bizler de mutlu oluyoruz” Özel bireyler ile ritim ve dans gösterileri düzenlediklerini kaydeden Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Kent Orkestramız ve Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki özel bireylerimizin gösterilerini izledik. Hepsi çok heyecanlılar ve bu etkinliklerde yer almaktan büyük keyif alıyorlar. Kendilerini çok mutlu hissediyorlar. Onların mutluluğuyla bizler de mutlu oluyoruz” dedi. Çocuklarını izleyen aileler hem eğlendi hem de duygu dolu anlar yaşadı Engelsiz Yaşam Parkı’nda düzenlenen etkinlikte kızının gösterisini izlemeye gelen Selma Doğan, engelli bireylerin her zaman hatırlanması gerektiğini temenni ederek, “Çocuklarımızın her gün hatırlanmasını ve unutulmamalarını diliyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın eğlendiğini gördüğümüzde, bizler daha mutlu oluyoruz. Çocuklarımız bu etkinlikler sayesinde deşarj oluyorlar ve birer birey olduklarını bize gösteriyorlar. Başkanımız Vahap Seçer’e de bu olanakları sağladığı için teşekkür ederiz” diye konuştu. Etkinlikte çok güzel zaman geçirdiklerini belirten özel birey annesi Filiz Uzan, “Oğlum dans etti. Sonra da ritim gösterisi olacak. Burada çocuklarımız için çok güzel şeyler yapıyorlar. Servisten yemeğe kadar pek çok detay düşünülmüş. Biz çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, gençleri birbirinden güzel etkinliklerle buluşturacak Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençleri birbirinden güzel etkinliklerle buluşturacak. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Mabel Matiz Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, Manuş Baba da Tarsus’ta sahne alacak. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, bu yıl 105. yılı kutlanan 19 Mayıs için hazırlanan etkinlikler hakkında bilgi vererek, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmak üzere Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’ı, 15-21 Mayıs arasında şehrin her noktasında değişik aktivitelerle, konserlerle ve spor organizasyonları ile kutluyacağız. Hafta boyunca her gün birkaç noktada etkinliğimiz olacak. Güzel, coşkulu ve dolu dolu bir Gençlik Haftası kutlamayı planlıyoruz" dedi. Etkinlik programı belediyenin sosyal medya hesaplarında Mersinlileri 19 Mayıs’ı etkinliklerle kutlamaya davet eden Taşkın, vatandaşların etkinlik programını belediyenin sosyal medya hesaplarından takip edebileceklerini belirtti. Etkinlikler kapsamında 18 Mayıs’ta Mabel Matiz’in Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, Manuş Baba’nın ise Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda konser vereceğini ifade eden Taşkın, "Mersin’e ve Atatürk’ümüze yakışır bir kutlama programı hazırladık. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda 5 gün boyunca birbirinden eğlenceli etkinlikler Mersinli gençlerle buluşacak. Etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye konuştu.