EĞİTİM - 22 Ocak 2025 Çarşamba 12:08

Sarıgeçili: "Eğitim çalışanlarımızın refahı birinci önceliğimiz"

A
A
A
Sarıgeçili: "Eğitim çalışanlarımızın refahı birinci önceliğimiz"

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından gerçekleştirilen Basın Buluşması’nda konuşan Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, eğitim camiasının sorunlarını ve bu sorunların çözüm önerilerini gündeme taşıyarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.


Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin geleneksel 20. Basın Buluşması, Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde basın mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, toplumu aydınlatmadaki rollerine dikkat çekti.


2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ilk dönem değerlendirmesi


Mustafa Sarıgeçili, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini geride bıraktıklarını belirterek, öğrenciler ve öğretmenler için verimli bir tatil dileğinde bulundu. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak, 1 Eylül’den itibaren yürüttükleri saha çalışmaları, sosyal ve kültürel etkinliklerle öne çıktıklarını ifade etti.


Eğitim Çalışanlarının Hakları ve Talepler


Toplantıda eğitim çalışanlarının hakları ve taleplerine de geniş yer ayrıldı. Sarıgeçili, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda iyileştirmeler yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerek, uzman ve başöğretmenlik ünvanlarının emeklilere de yansıtılması için mücadele ettiklerini vurguladı. Kamu personeli alımlarında liyakat esaslı bir sistemin oluşturulması gerektiğini belirten Sarıgeçili, mülakat uygulamasının kaldırılmasını savunduklarını ifade etti.


2025 yılı memur zam oranının yüzde 11,54 olarak açıklanmasının yetersiz olduğunu belirten Sarıgeçili, “Refah payı şart” diyerek bu konuda çeşitli eylem ve açıklamalar gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Ayrıca, geçici personelin kadroya alınması ve ücret adaletsizliğinin giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


Adana eğitiminde güncel durum


Adana’da bin 642 okul, 13 bin 634 sınıf, 23 bin 746 öğretmen ve 473 bin 650 öğrenci bulunduğunu aktaran Sarıgeçili, bu rakamların ildeki eğitim altyapısının genişliğini gösterdiğini belirtti. Fiziksel altyapı sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü ifade eden Sarıgeçili, deprem sonrası yıkılan okulların yeniden inşası için sürecin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.


Birlik ve Beraberlik Mesajı


Konuşmasını birlik ve beraberlik vurgusuyla tamamlayan Sarıgeçili, eğitim çalışanlarının haklarını savunma noktasında kararlı olduklarını belirterek, “Toplu sözleşme kazanımlarını koruma ve yeni kazanımlar elde etme mücadelesine devam edeceğiz. Eğitimde kaliteyi artırmak için her türlü adımı atmaya hazırız” dedi.


Eğitim-Bir-Sen’in Adana’da gerçekleştirdiği sosyal ve sendikal faaliyetlerin yanı sıra ulusal ve yerel eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerle sona eren toplantıya Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Yönetiminin yanında çok sayıda gazeteci de katıldı.



Sarıgeçili: "Eğitim çalışanlarımızın refahı birinci önceliğimiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da gece kartallarından asayiş uygulaması: 187 kişi sorgulandı Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde mahalle bekçileri tarafından halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Değirmenaltı bölgelsinde yapılan uygulamada çok sayıda kişi Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerinden sorgulandı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı mahalle bekçileri tarafından gece saatlerinde Süleymanpaşa ilçesinde denetim gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu kafe, yurt ve sosyal alanların çevresinde gerçekleştirilen uygulamada ekipler, şüpheli görülen kişiler üzerinde kimlik kontrolü yaptı. Uygulama kapsamında toplam 187 kişinin GBT sorgulaması gerçekleştirilirken, ekipler çevrede bulunan araçları da durdurarak kontrollerde bulundu. Bekçiler, vatandaşların huzur ve güvenliği için bölgede denetimlerini sürdürdü. Uygulama sırasında ekipler, kimlik kontrollerinin yanı sıra çevredeki alanlarda da güvenlik taraması yaptı. Özellikle gençlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel asayiş olaylarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenildi. Yetkililer, benzer uygulamaların belirli aralıklarla sürdürüleceğini belirterek, vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz görev başında olduklarını ifade etti. Mahalle bekçileri tarafından gerçekleştirilen bu tür uygulamaların, suçun önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması açısından önemli rol oynadığı vurgulandı. Vatandaşlar ise yapılan uygulamaların kendilerini daha güvende hissettirdiğini belirterek, güvenlik güçlerine teşekkür etti. Özellikle gece saatlerinde gerçekleştirilen denetimlerin, bölgede güvenliğin artırılması açısından önemli olduğunu dile getiren vatandaşlar, uygulamaların devam etmesini istediklerini ifade etti. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde asayişin sağlanmasına yönelik denetim ve kontrollerinin aralıksız devam edeceği bildirildi. Bu kapsamda mahalle bekçileri, polis ekipleriyle koordineli şekilde çalışmalarını sürdürerek suç ve suçlularla mücadeleye katkı sağlamayı sürdürüyor.