GÜNDEM - 29 Mart 2025 Cumartesi 14:20

Şehitlikte hüzünlü bayramlaşma: Fotoğraflarını öperek bayramlaştılar

A
A
A

Adana’nın Kozan ilçesinde şehitlikleri ziyaret edip dua eden yakınları, şehitlerin fotoğraflarını öperek bayramlaştı.

Adana’da vatandaşlar bayram arifesinde mezarlıklara giderek dualar etti. Kozan Asri Mezarlığı’nda da şehit yakınları şehitlikleri ziyaret etti. Kabristanlarda hüzün hakim olurken şehit yakınları şehitlerin fotoğrafları ile teselli oldu.

Mardin ve Şırnak’ta bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Jandarma Astsubay Cengiz Eroğlu ve Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alparslan’ın kardeşleri şehitlikte göz yaşlarına hakim olamadı.

Şehitlikte hüzünlü bayramlaşma: Fotoğraflarını öperek bayramlaştılar

1992 yılında 22 yaşındayken Şırnak’ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Şehit Jandarma Astsubay Mustafa Cengiz Eroğlu’nun ablası Esma Gülek, "Mustafa Cengiz kardeşimdi. Şırnak İdil’de şehit oldu. Vatan sağ olsun. Başka bir şey denmiyor" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Şehitlikte hüzünlü bayramlaşma: Fotoğraflarını öperek bayramlaştılar

2016 yılında Mardin’in Derik ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan’ın ablası Döne Taşyürek de şehit kardeşinin fotoğrafını öperek bayram arifesinde kardeşi ile bayramlaştı. Taşyürek, kardeşinin 2016 yılında evlilik iznine gelmesine 1 hafta kala şehit olduğunu ifade ederek gözyaşlarını tutamadı.

Beril Solmuşgül - Faruk Yiğenoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya El emeği eserler beğenildi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üç yıl önce bir hayalle yola çıkan Şerife Çelik Sanat Atölyesi, Bedesten AVM’de açtığı stantla kursiyerlerinin el emeği eserlerini görücüye çıkardı. Tavşanlı ilçesinde sanatseverler anlamlı bir sergide buluştu. Şerife Çelik Sanat Atölyesi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin uzun süren çalışmaları neticesinde ortaya koydukları eserler, Bedesten AVM’de düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. İki gün boyunca açık kalan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılışında konuşan atölye kurucusu Şerife Çelik, sanat yolculuğuna üç yıl önce büyük bir hayalle başladıklarını ifade etti. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Çelik, "Üç yıl önce bir hayalimiz vardı ve bu yola çıktık. Ancak hiçbir hayalin sihirle gerçekleşmeyeceğinin, gerçekten büyük bir çaba gerektirdiğinin farkındaydık. Biz de çok çalıştık, pes etmeden emek verdik" dedi. Atölyenin yakaladığı başarının bir ekip işi olduğunu belirten Şerife Çelik, eğitmen kadrosuna ve kursiyerlerine teşekkür etti. Çelik, "Arkamızda gerçekten güçlü bir ordumuzun olduğunu söyleyebilirim. Hocalarımızla birlikte çok güzel ve özel işler yaptığımıza inanıyorum. Bugün burada sergilenen eserler, o disiplinli çalışmanın ve sanat aşkının bir meyvesidir" ifadelerini kullandı. Bedesten AVM’de kurulan stantta sergilenen tablolar ve el sanatı ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan vatandaşlar, Tavşanlı’daki sanat faaliyetlerinin bu denli kaliteli bir boyuta ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İki gün süren etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.