ASAYİŞ - 13 Şubat 2026 Cuma 14:07

Yüreğir Belediyesi zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan denetimi

A
A
A
Yüreğir Belediyesi zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan denetimi

Adana’da Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından fırınlarda Ramazan denetimi yapıldı. Ekipler, vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için tüm şartları inceledi.


Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçe genelindeki fırınlarda kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla yapılan denetimlerde; iş yerlerinin ruhsat durumu, hijyen şartları, gramaj uygunluğu, fiyat tarifeleri ve çalışanların gerekli belgeleri titizlikle kontrol edildi. Özellikle pide ve ekmek üretimi yapan işletmelerde gramaj ve üretim alanlarının temizlik standartlarına uygunluğu üzerinde duruldu.


Denetimlere belediyede görevli çevre mühendisleri de katılarak fırın bacalarının teknik uygunluğu, filtre sistemleri ve çevreye etkilerini yerinde incelendi. Baca sistemlerinin mevzuata uygunluğu, duman ve emisyon kontrolleri detaylı şekilde değerlendirildi. Kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, mevzuata aykırı durumlar hakkında yasal işlem uygulandı.


Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Ramazan ayı boyunca hem hijyen hem de çevre sağlığı açısından denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları Zabıta Müdürlüğü’ne bildirebileceklerini ifade etti.



Yüreğir Belediyesi zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan denetimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’da Oba çayı taştı, caddeler sular altında kaldı Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün sarı kodlu uyarısının ardından Alanya ve çevresinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Gün boyu aralıklarla devam eden ve akşam saatlerinde şiddetini artıran yağış sonrası bazı caddeler sular altında kalırken, araçlar yolda mahsur kaldı. Alanya’da yağışların artmasıyla birlikte Dim Barajı’nın kapakları kontrollü şekilde açıldı. Barajdan bırakılan su ve derelerden gelen yoğun akış nedeniyle özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde taşkın riski oluştu. Aşırı yağış ve barajdan salınan suyun etkisiyle bazı piknik işletmelerinde maddi hasar meydana geldi. Akşam saatlerinde ise Oba Çayı taştı. Taşkın nedeniyle Oba Hatipoğlu Caddesi sular altında kaldı. Cadde üzerinde ilerlemeye çalışan bazı araçlar su birikintileri içinde mahsur kaldı. Sürücülerin zor anlar yaşadığı kameralara yansırken, başka bir araç sürücüsünün mahsur kalan aracı kurtarmak için yardım ettiği görüldü. Öte yandan Oba Mahallesi’nde bir marketinde Oba Çayı’ndan gelen akıntı nedeniyle avlusu ve giriş kısmı suyla doldu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu biriken su kontrollü şekilde tahliye edildi. Mahalle sakinlerinden Kadirhan Karadağ, "İlk defa böyle bir şey görüyoruz. Aşırı yağıştan dolayı çay taştı. Ekiplerimiz yardımcı oluyorlar’’ dedi.
Antalya Mehmet Ender Örenç: "Net bir galibiyetle ayrılmak bizi mutlu etti" Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Ender Örenç, Samsunspor maçının ardından karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirterek, "3-1 gibi sahadan net bir galibiyetle ayrılmak bizi mutlu etti" dedi. Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında Antalyaspor, sahasında karşılaştığı Samsunspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Ender Örenç, "Geçen hafta Karagümrük deplasmanında aldığımız kötü sonuçtan sonra bu hafta rakibimizi çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyoruz. Bugün de 3-1 gibi sahadan net bir galibiyetle ayrılmak bizi mutlu etti. Özellikle geçen hafta maça çok iyi başlayamamıştık. Biz de bu konuyla alakalı öz eleştiri yaptık. Hafta içi takım olarak neleri daha iyi yapabiliriz diye konuştuk. Özellikle top ters taraftan geldiğinde biraz daha hareketli olmayı çalışmıştık. Bunun sonunda da sahada bunu görmek bizi ayrıca mutlu etti. Penaltı pozisyonuna gelecek olacaksak da biraz da skora bağlıyorum bu pozisyonu. Çok basit bir penaltı oldu. Özellikle maç 0-0 gitseydi böyle bir penaltı verilmeyebilirdi. VAR’ın burada devreye girip iptal etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Ama gün sonunda burada seyircimizin önünde 3. maçımızda 7. puanımızı alarak ligdeki serimizi sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Kayserispor deplasmanında da puan veya puanlarla dönüp ligdeki iyi gidişi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.