YEREL HABERLER - 23 Kasım 2015 Pazartesi 11:08

Samsat'ta Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye

A
A
A
Samsat'ta Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye

Adıyaman AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezi (EKM) tarafından Samsat ilçesindeki engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.
AK Parti Adıyaman EKM Başkanı Bülent Buğday, Kahta EKM Başkanı Serkan Aslan ve Samsat Engelliler Derneği Başkanı Ziya Eşkara ile birlikte, daha önce ihtiyaç bildiren Sırrı Akın’ı evinde ziyaret ederek, tekerlekli sandalyesini teslim etti. İsteğinin yerine getirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Sırrı Akın, engelli vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmelerini temin etmeye çalışan AK Parti EKM yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. AK Parti Adıyaman EKM Başkanı Bülent Buğday ise yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, bu tür ihtiyacı olan engelli vatandaşların yanında olmak, konu hakkında farkındalık oluşturmak ve bir nebze olsun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Buğday, "AK Parti iktidarında 2005 yılında çıkarılan yasa, engelli vatandaşlarımız için bir milat olmuştur. Daha önceki dönemlerde engelliler kaderleri ile baş başa bırakılmışken, bugün bu kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçları giderilmeye çalışılmakta, çalışma imkanı olan kardeşlerimize iş olanağı sunulmaktadır. AK Parti Adıyaman EKM yetkilileri olarak Samsat’ta ikamet eden Sırrı Akın kardeşimize yardımcı olmaya çalıştık. O’nun mutluluğu ile bizler de mutlu olduk. Bu anlamda çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.