YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2016 Pazar 11:32

Besni Kss Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

A
A
A
Besni Kss Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Adıyaman’ın Besni ilçe Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Genel Kurul toplantısını yapıldı.
Küçük Sanayi Sitesinde düzenlenen toplantıya, Bakanlık Temsilcili Vedat Taşdelen ve Levent Çelik, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Kemal Unuturum, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Spor Kulüp Başkanı Mehmet Fidan, Ailem-Der Adıyaman İl Başkanı ve Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru ve esnaflar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda konuşan Bakanlık Temsilcili Vedat Taşdelen, "2015 mali yılına ait Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığının olağan genel kurul toplantısını yapmak üzere toplandık. Bakanlık Temsilcisi olarak ben Vedat Taşdelen ve arkadaşım Levent Çelik kooperatifimizin gündem maddelerinin sırasıyla kanuna, ana sözleşmeye ve daha önceki yıllarda alınan genel kurul kararlarına uygun bir şekilde yürütülmesi için gözlemci olarak burada bulunmaktayız" dedi.
Daha sonra konuşan Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan ise, "Bilindiği gibi sanayi içi ağaçlandırma ve park çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Parkımızın ağaçlarının fıskiye sistemi ile sulanması yapılmakta ve belediyemiz tarafından çimlenerek daha güzel bir görüntüye sahip olmuştur. Çöken ve arızalı olan yerler tarafımızdan kilitli parke taşı döşenerek yapılmaktadır. Nizamiye giriş ve çıkış kapılarına gece görüşlü ve plaka okuma sistemli 4 adet kamera takılmıştır. Sanayi Sitesi içerisinde camimizin imar projesi hazırlanmış olup, yol genişlemesinden dolayı belediyemiz ve karayollarından haber beklenmektedir. Aylık SGK prim ödemesinin gününde ödemesi yapıldığı taktirde aylık bin TL indirim yapılmaktadır. Gününde ödenmediği taktirde ise yıllık 24 bin TL kooperatif olarak fazla ödemek zorunda kalacağız. Bu nedenle bu işlerimizin daha güzel ve daha düzenli olabilmesi için aidat borçlarımızı zamanında ödememiz gerekmektedir. Bugüne kadar emeği geçen yönetim ve denetim kurulu üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Divan Başkanlığına Mustafa Sucu seçilirken, katip üyeliklerine ise Emin Soydan Doğru ve Halil Kuş seçildi.
2015 yılı gelir ve gider raporları, faaliyet raporları ve geçici bütçe okunarak ibra edildi. Toplantı sonunda 40 TL olan üye aidatları oy birliği ile 50 TL’ye çıkartıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.