YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 18:00

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

A
A
A
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

TÜBİTAK Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin açılışını gerçekleştirdi.
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile üniversite-sanayi işbirliği geliştirilecek. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’ndaki sunum sonrasında Teknoloji Transfer Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Adıyaman Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kurum ve kuruluş müdürleri, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler projenin açılış sunumuna katıldı.
Projenin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Projem Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yener Tekeli, “Teknoloji ve endüstrinin baş döndürücü bir şekilde geliştiği bir dönemde üniversite sadece öğrenci yetiştirmenin dışında bazı görevleri vardır. Bulunduğu bölgeye kültürel, sosyolojik ve ekonomik katkılar sağlamalı ve projeler hazırlamalıdır. Bölgenin ve ülkenin dinamik gücü olmalıdır. Kamu kuruluşlarıyla iş birliği yapmaktan kaçınmamalıdır. En önemli paydaşı, hiç şüphe yok ki sanayi kuruluşlarıdır. Üniversiteler bilimsel ilerlemelerin temel üreticileri olurken, sanayi yeni teknolojinin dinamiğini oluşturan unsurlardır” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, sanayi üniversite buluşmasının önemli olduğunu ancak bu bilincin oluşması için zaman gerektiğini söyledi.
Gönüllü, “Sanayi ve üniversite buluşması genelde istenilen buluşma, istenilen evliliktir. Sinerjik büyümelere neden oluyor. Bu bakımdan teknoloji transfer ofisinin kurulması oldukça önemlidir. Biz daha önceden proje merkezi kurmuştuk. Bölgemizde üniversitelerde bulunmayan teknolojik cihazlarla donattık. Bu karşılıksız sevdanın, üniversite ve sanayinin bir araya gelmesi sevdasının bu güne kadarki gördüğümüz belirli kültürün oluşması için sabretmek gerekiyor. İnsanların buna inanması için bir zaman gerekiyor. Sanayinin, üniversitenin potansiyelinden faydalanması için üniversite olarak görevimizi yaptık. 10’un üzerinde değişik konularda çalıştay yaptık. Sanayicilerimizi, işverenleri, işverenlerin yanındaki yöneticileri buraya davet ederek çalıştaylar yaptık. Ama halen istediğimiz noktada değiliz. Bu gün hala bu konferans salonunda sanayiden bir temsilci göremiyoruz” diye konuştu.
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ise TÜBİTAK’ın "Akademik AR-GE Destekleri” konusunda sunum yaptı.
Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, sunumda TÜBİTAK’ın görevlerinden bahsederek, AR-GE harcamalarının çok arttığını ve parasal sıkıntı yaşamadıklarını vurguladı.
Arcaklıoğlu ayrıca ulusal yenilik sisteminin 2023 yılı hedeflerini şematik olarak anlatırken, bilimsel destek programlarıyla ilgili bilgiler verdi.
Daha sonra Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin açılışı yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.