YEREL HABERLER - 19 Mart 2017 Pazar 17:49

Emniyet Müdürü Alper’den Kent Konseyine ziyaret

A
A
A
Emniyet Müdürü Alper’den Kent Konseyine ziyaret

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Kent Konseyine nezaket ziyaretinde bulundu.

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Kent Konseyine nezaket ziyaretinde bulundu.


Kent Konseyi binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Sinan Temel ve yürütme kurulu üyeleri hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, Emniyet Müdürü Metin Alper’in Adıyaman’a atandıktan sonra kısa sürede halkın gönlünde taht kurduğunu belirterek, “Müdürümüz Adıyaman’a gelir gelmez bütün kesimlerle sıcak ve samimi diyalog kurarak halkın sevilen ve değer verilen bürokratı haline geldi. Üst düzey bir bürokratın hem halkımızla hem kurumlarımızla hem de sivil toplum kuruluşlarımızla samimi ve sıcak ilişkiler içerisinde olması, bunu ziyaretlerle pekiştirmesi, bu bürokratımızın halkımıza ve şehrimize verdiği değeri göstermektedir. İnsanlarla kurduğu iletişimdeki başarısını suçlarla mücadelede de gösteren müdürümüz yıllardır kangrenleşmiş tefecilik, uyuşturucu ve trafik gibi sorunları gündeme getirerek dikkatleri buraya çekmiştir. Bu anlamda tabir yerinde ise memleketimiz için bir şans olarak gördüğümüz sayın müdürümüz, bir yandan devletin şefkatli yüzünü halka yansıtırken bir yandan da suçlarla ve suçlularla mücadeledeki kararlığı bizlere güven vermektedir. Bu anlamda şehrimizin huzur, düzen ve güveni için Adıyaman Kent Konseyi olarak sonuna kadar yanlarında destekçileriyiz” dedi.


Ziyaretle ilgili düşüncelerini paylaşan İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise şahsına ve teşkilatına Kent Konseyi tarafından gösterilen ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Adıyaman halkının gerek şahsıma gerekse teşkilatıma karşı kadirşinaslığı beni fazlasıyla duygulandırmış ve kısa sürede beni bu şehre bağlamıştır. Adıyaman’a geldikten sonra dikkatimi çeken ve beni bu şehre bağlayan şeylerden biri de bu şehrin insanlarının büyüklerine, atalarına ve yaşlılarına karşı gösterdikleri vefa ve kadirşinaslık oldu. Bu şehir hepimizindir. Burada yaşayan herkes el birliği gönül birliği ettiği taktirde mevcut bir çok sorun ortadan kalkacaktır. Bizler emniyet teşkilatı olarak gece gündüz demeden halkımızın huzur ve güveni için var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Sizlerin bize duyduğu güven ve verdiğiniz destek de gayretlerimizi daha da arttıracaktır. Kanunlar çerçevesinde suçlarla ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Kent Kültürünün ve kentlilik bilincinin oluşmasında sizlere de büyük görevler düştüğüne inanıyorum ve bu konudaki çalışmalarınızı takdirle izliyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Baharın gelişi Hıdırellez Şenliği ile kutlandı Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli Mahallesi’nde mahalle sakinleri, baharın gelişini düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri ile kutladı. Kıreli Mahallesi Muhtarlığı tarafından Beyşehir Gölü kenarında “Çamlık” mevkiindeki koruluk alanda düzenlenen Hıdırellez Şenliği ilgi çekici, renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe çevredeki yerleşim merkezlerinde yaşayan vatandaşlar da katıldı. Şenlikte, sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren de konser verdi. Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer, konser programının ardından Dalveren’e çiçek vererek teşekkür etti. Şenlikte konuşan Kıreli Mahallesi Muhtarı Mustafa Mermer, uzun yıllar sonra yerleşim merkezinde yeniden Hıdırellez Şenliği’ni yapmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer de, Kıreli Mahallesi’nin Hüyük’ün incisi olan bir yerleşim merkezi olduğunu vurgulayarak, Mahalle Muhtarı Mermer’e düzenledikleri bu şenlikten dolayı teşekkür etti. Şenlik alanında bir araya gelen mahalle sakinleri müzik eğlence eşliğinde sohbet edip piknik keyfi de yaşarken çocuklar ise parktaki oyun alanlarında baharın gelişi ile birlikte oynamanın keyfini yaşadı. Şenliğe; Hüyük Kaymakamı Nur Yalçınkaya, İlçe Belediye Başkanı Sadık Sefer, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Uğur Yıldırım, Kıreli Mahallesi Muhtarı Mustafa Mermer, protokol mensupları, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sivas Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler Yeşilay paydaş kurumların ortaklığıyla düzenlenen 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Sivas’ta başladı. 2011 yılından bu yana düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 2024 yılında da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da düzenlendi. İyi ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunmak ve bağımlılıkların zararlarına karşı farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’na her yaştan bisikletsever yoğun ilgi gösterdi. Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen programda konuşan Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, Yeşilay’ın faaliyet noktalarına değinerek “Yeşilay, alkol ile başlayan ve tüm dünyanın etkilendiği kumar ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalardaki önceliği eğitime ayıran Yeşilay, YEDAM ile de tütün, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığını tedavi etme imkânı sunuyor. YEDAM noktalarımızda çalışan uzmanlarımız ücretsiz olarak bu hizmetleri vermektedir” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ise yaptığı konuşmada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Yeşilay tarafından Türkiye’nin 81 ilinde organize edilen, eş zamanlı başlatılan sağlıklı yaşam için bisiklet sürme etkinliğini Sivas’ta da yapıyoruz. İnşallah bugün pedalları sağlık için çevireceğiz. Bağımlılıkla mücadele için çevireceğiz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından müze bahçesinde toplanan bisikletseverler pedal çevirerek Paşabahçe Mesire Alanına varmak üzere yola çıktı.
Eskişehir Uçurtma etkinliğinde 7’den 70’e herkes çocuklar gibi eğlendi Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) baharın gelişini kutlamak ve dönem sonu sınavları öncesinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak için düzenlenen Bahar Şenliği’nin son gününde uçurtma festivali düzenlendi. ESTÜ’deki Bahar Şenliği’nin son gününde uçurtma etkinliği düzenlendi. Herkesin katılımına açık olan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılım ile gerçekleşen uçurtma etkinliğine Eskişehirlilerin yanı sıra şehir dışından da katılımların olduğu gözlemlendi. Keyifli ve ve renkli dakikaların yaşandığı etkinlikte 7’den 70’e herkes gökyüzünde rengârenk uçurtmalarını uçurdu. Uçurtma etkinliğinin yanı sıra müzik eşliğinde çeşitli yarışmalar ve dans gösterileri de yapıldı. "Eskişehir’in en güzel etkinliklerinden birisi" ESTÜ’nün düzenlemiş olduğu uçurtma uçurma etkinliğine eşi ve çocuğu ile birlikte katılan Mihriban Delibal, "Benim için ve özellikle oğlum için çok güzel geçiyor. Bence Eskişehir’in en güzel etkinliklerinden birisi. Biz buraya yeni geldik, eşimle beraber ilk etkinliğimiz oldu. Çok mutluyum, hem görsel olarak hem de etkinlik olarak çok güzel görünüyor. Biz çok eğleniyoruz. Çocuğum için de heyecan verici, ekstra bizim için de çok heyecan verici. Oğlum uçurtmayla ilk kez tanışıyor. Böyle bir etkinlik olduğu için hem kendi adıma hem de çocuğum adına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. "ESTÜ böyle etkinliklerin devamını getirirse çok mutlu oluruz Ailesi ile birlikte etkinliğe gelen ve çocuklar gibi uçurtma uçurduğunu belirten Mesut Mutlu, şu ifadeleri kullandı: “Bugün buraya öğlen ikide üç yaşındaki çocuğumla geldik. İkimiz de çocuklar gibi şendik. Bu güzel etkinlik için Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. Geldiğimde biraz şaşırdım, beklediğimden daha çok insan vardı. Havanın kapalı olması aslında daha iyi oldu, güneş altında çocuklarımızla bu kadar eğlenemeyebilirdik. Mezun olduğum üniversitede şu an oğlumla çok güzel bir etkinlikteyim. ESTÜ böyle etkinliklerin devamını getirirse çok mutlu oluruz. Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan’a ayrıca teşekkür ederim."
Sivas Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler Yeşilay paydaş kurumların ortaklığıyla düzenlenen 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Sivas’ta başladı. 2011 yılından bu yana düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 2024 yılında da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da düzenlendi. İyi ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunmak ve bağımlılıkların zararlarına karşı farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’na her yaştan bisikletsever yoğun ilgi gösterdi. Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen programda konuşan Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, Yeşilay’ın faaliyet noktalarına değinerek “ Yeşilay, alkol ile başlayan ve tüm dünyanın etkilendiği kumar ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalardaki önceliği eğitime ayıran Yeşilay, YEDAM ile de tütün, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığını tedavi etme imkânı sunuyor. YEDAM noktalarımızda çalışan uzmanlarımız ücretsiz olarak bu hizmetleri vermektedir” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ise yaptığı konuşmada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Yeşilay tarafından Türkiye’nin 81 ilinde organize edilen, eş zamanlı başlatılan sağlıklı yaşam için bisiklet sürme etkinliğini Sivas’ta da yapıyoruz. İnşallah bugün pedalları sağlık için çevireceğiz. Bağımlılıkla mücadele için çevireceğiz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından müze bahçesinde toplanan bisikletseverler pedal çevirerek Paşabahçe Mesire Alanına varmak üzere yola çıktı. (RM-