GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 17:06

Adıyaman’da bocce turnuvası sona erdi

A
A
A
Adıyaman’da bocce turnuvası sona erdi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Gençsen Geleceksin” Projesi kapsamında Bocce Turnuvası düzenledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Gençsen Geleceksin” Projesi kapsamında Bocce Turnuvası düzenledi.


Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği ortaklığında, Sümerevler Atletizm Pistinde düzenlenen Bocce turnuvasına çeşitli okullardan sporcular, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı çocuklar ile gençler katıldı.


Oldukça çekişmeli geçen Bocce Turnuvası sonunda tüm gençlere katılım belgesi, 1. 2. ve 3. olan sporculara altın madalyaları ve öğretmenlerine teşekkür belgeleri Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik tarafından takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir KAEÜ’den Gazze’deki katliama karşı duran dünyadaki öğrencilere destek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğrencileri ABD’deki Öğrencilerin Yanında” başlıklı bir basın açıklaması yapıldı. Üniversite Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü organizasyonunda düzenlenen basın açıklaması, Merkez Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası önünde akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Basın açıklamasında, ABD’de başlayan ve dünyanın tüm seçkin üniversitelerine yayılan protesto eylemlerinde Gazze’deki katliama karşı gelen öğrenci ve akademisyenlerin yanında oldukları belirtildi. 7 Ekim’den beri devam eden soykırımın insanlık tarihinin en kanlı şekilde devam ettiğinin ifade edildiği basın açıklamasında, 15 binden fazla çocuğun, 10 binden fazla kadının öldürüldüğü, hastanelerin hedef alındığı, yeni doğmuş bebeklerin vahşice katledildiği insanlık tarihinin en kanlı soykırımına karşı yeryüzündeki her bir bireyin insanlık onurunun sesi olarak tepki vermesi insan olmanın temel gereksinimlerinden biri olduğu vurgulandı. ABD’de bulunan üniversitelerde başlayan ve “Kampüs İntifadası” olarak ifade edilen eylemlerin dünyanın farklı ülkelerinde bulunan seçkin üniversitelere yayılarak küresel bir tepki haline dönüşmesinin ardından Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, “Bizler de buradan bu onurlu tepkiye desteğimizi ilan ediyoruz adlı eylemi gerçekleştirdi.