ASAYİŞ - 25 Haziran 2018 Pazartesi 19:40

Adıyaman’da silah sesleri paniğe neden oldu

A
A
A
Adıyaman’da silah sesleri paniğe neden oldu

Adıyaman kent merkezinde art arda duyulan silah sesleri paniğe neden oldu.

Adıyaman kent merkezinde art arda duyulan silah sesleri paniğe neden oldu.


Edinilen bilgiye göre, henüz kimlikleri tespit edilemeyen 3 kişi, Sıratut Mahallesi eski otogar yakınlarında kovaladıkları şahsın arkasından tabancayla defalarca ateş açtı. Kent merkezinde art arda duyulan silah sesleri paniğe neden olurken, ihbar üzerine çok sayıda polis bölgeye sevk edildi. Olay yerine polis ekiplerinin geldiğini fark eden 3 şahıs kaçtı. Olay yeri ve çevresinde boş mermi kovanları bulan polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Mengi’den tebrik ziyareti AK Parti Ardahan İl Koordinatörü Volkan Mengi, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ak Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Selda Kılıç, İl Gençlik Kolları başkanı Emre karakoyun ile birlikte Çıldır ziyaretini gerçekleştiren Koordinatör Mengi, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural’ ı ziyaret ederek seçim dönemindeki öz verili çalışmalarından dolayı tebrik ederek elde edilen başarı için teşekkür etti. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte ilçe halkına hizmet için gerekli özverinin gösterileceğinden şüphesi olmadığını beyan eden Mengi çalışmalarda başarılar diledi. Ziyaretten memnuniyetleri dile getiren Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıfat Vural, “Bizlere inanarak seçim süreci boyunca desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Kaan Koç başta olmak üzere İl başkanımız Sayın Ersin Yılmaz’a, tecrübelerini her fırsatta bizimle paylaşan sayın Koordinatörümüzün başarı ile sonuçlandırdığımız bu seçim sürecinde bizleri ziyaret ederek iyi dileklerini bildirmesi bizleri onurlandırmıştır. Üzerimize yüklenen sorumluluğun bilinci ile Çıldır halkına hizmet etmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Sizlerin huzurun Sayın koordinatörümüz Volkan Mengi’ye bizlere inanarak desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dediler.
Kayseri İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin yaşadığı ‘yüzyılın afeti’ şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, toplumun eğitimi ve bilgilendirilmesi noktasında özel gereksinimli bireyler için de seminerler düzenliyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından AFAD Akrediteli Kentsel Arama Kurtarma Ekiplerine İşaret Dili Afet Yönetimi Semineri gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından, Kayseri’yi depreme daha dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla iş birliği halinde tutmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar çerçevesinde tüm vatandaşların afetlere karşı bilinç düzeyini arttırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi engelli bireyleri de unutmadı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, KAYMEK, AFAD Akrediteli Kentsel Arama Kurtarma Ekiplerine İşaret Dili Afet Yönetimi Semineri düzenledi. KAYMEK İşaret Dili Eğitmeni Rabia Canan Gökçek tarafından verilen seminerde engelli bireylere afet hazırlığı nedir, nasıl yapılır, aşamaları nelerdir, bir engelli bireyin afete hazırlanması için neler yapması gerekir gibi birçok konu anlatıldı. Gökçek, İşaret Dili ve rakamları, fiiller, duygular, vücut ve sağlık, zaman dilimleri, iller, deprem sonrası işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurmak için elzem cümleler gibi konularda da katılımcılara önemli bilgiler verdi. Seminere, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın da katıldı.