GENEL - 13 Eylül 2018 Perşembe 15:56

Sağlık çalışanlarına Sepsis eğitimi verildi

A
A
A
Sağlık çalışanlarına Sepsis eğitimi verildi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin konferans salonunda Yoğum Bakım Uzmanı Dr.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin konferans salonunda Yoğum Bakım Uzmanı Dr. Murat Bıçakçıoğlu tarafından, 13 Eylül Dünya Sepsis Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına sepsis eğitimi verildi.


Sepsis hastalığının halk dilinde yoğun bakım hastalarının kanda enfeksiyon değerlerinin yükselmesi ve hayati durumunun ortaya çıkması olduğunu söyleyen Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, "13 Eylül Dünya Sepsis Günü etkinlikleri kapsamında Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemizde de yoğun katılımın gerçekleştiği çok faydalı bir eğitim yaptığımızı düşünüyoruz. Bu kapsamda ne kadar önemli olduğunu buradan anlayabiliriz. Bu eğitimin yoğun bakımlarımızda sepsis oranlarını düşürmek, erken tanı koymak ve sepsis hastalığını yönetmek için çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.


Yoğum Bakım Uzmanı Dr. Murat Bıçakçıoğlu’da, Türkiye çapında 52 ilde 117 hastanede sepsis ile ilgili bir farkındalık, tanı ve tedavi eğitimi düzenlendiğini belirterek, "Ben yoğun bakım uzmanı olarak sepsisin tanı ve tedavisiyle ilgili bir eğitim verdim. Bu konuda özellikle sepsisin çok ölümcül bir hastalık olması, az tanındığı için ve tedavilerde gecikme olduğundan dolayı hem sağlık çalışanlarımızı bu konuda bilgilendirmek ve farkındalığı artırmak, hem de biraz daha halkımıza yönelik bu hastalığı tanıtmak ve erken tanı ve tedaviye olanak sağlamak için çalışmalarda bulunduk" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.