GENEL - 19 Mart 2019 Salı 13:15

Adıyaman 4. Gıda-Tarım Hayvancılık Programına hazırlanıyor

A
A
A
Adıyaman 4. Gıda-Tarım Hayvancılık Programına hazırlanıyor

Adıyaman 4.

Adıyaman 4. Gıda-Tarım ve Hayvancılık Fuarı 17-21 Nisan tarihinde bir çok firmanın katılımı ile gerçekleştirilecek.


Medya Trend Fuar ve Organizasyon tarafından düzenlenecek olan 4. Gıda-Tarım ve Hayvancılık Fuarının tanıtım toplantısı düzenlendi. Otelde düzenlenen toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Orhan Öztürk, Medya Trend Fuar ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ve basın mensupları katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Medya Trend Fuar ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, “Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Gıda-Tarım Hayvancılık Fuarı bölgenin en kapsamlı fuarlarından birisidir. Gıda, tarım ve hayvancılık alanında hizmet eden firmalarımız ve Türkiye’nin çeşitli illerinden firmalarımız bu fuara katılıyor. Fuar merkezimizde yer kalmıyor. Makine sanayinde en fazla katılım sağlanan bir fuardır. Beş gün sürecek olan tüm Adıyamanlıları davet ediyorum” dedi.


Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise konuşmasında, “2013 yılında fuar merkezini yaparken, bize bir çok kişi tepki göstermişti ancak bu gün fuar merkezinin yetersizliğinden bahsediyor. Bu bizi heyecanlandırıyor. Tarımda önemli bir yerdeyiz. Adıyaman’ın tarımda daha iyi yerlere getirmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Özellikle badem konusunda çok iyiyiz. Adıyaman sadece tarımda değil, tarıma dayalı sanayide de iyi bir yerlere geldiğini söyleyebiliriz. Fuarcılıkta da önemli noktalara geldik. Bundan sonra fuarlar sadece Adıyaman’da değil, bölgesel fuar olmuştur. İsmini bundan sonra bölgesel fuar olarak kullanmalıyız. Önümüzdeki dönemlerde mermer ihtisas organize sanayiyi kuracağız. Hep bir el ele verirsek kentimiz için güzel şeyler yapabiliriz” ifadelerine yer verdi.


Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan ise konuşmasında fuarcılığın önemine işaret ederek, “Fuarcılıkta çok önemli bir yere geldik. Biz ilk başladığımızda traktörcülerimizle sokakta fuar yapmıştık. Bu gün nereden nereye geldiğimizi görüyoruz. Çiftçimizin yeni teknolojiyle buluşması, Adıyaman’ın ürünlerinin bütün ürünlerinin pazarlanabilmesi için bu tür fuarları çok önemsiyoruz. Badem üretiminde Türkiye’de birinci sıradayız. Türkiye’nin badem piyasasını Adıyaman belirliyor. Tarım Kredi Kooperatifi tarafından badem ile ilgili kurulan tesis geçen yıl 2 bin 270 ton ürün satın alarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Bundan sonrada inşallah bundan sonraki yıllarda da önemli çalışmalara imza atacağız. Adıyaman birçok üründe Türkiye’de ilk on içerisinde yer alıyor. Çiftçilerimizi bu fuara davet ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız" dedi. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Toros Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası desteğiyle "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiç İle İnşa Etmek Sempozyumu" düzenlendi. Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan Sempozyuma katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkenin en önemli gündeminin depreme dirençli kentler oluşturmak olması gerektiğini belirtti ve bunun için yapılması gereken her şeyin acilen hayata geçirilmesinin önemine işaret etti. Karalar şunları söyledi: “Toplum olarak afet yaşandığında o noktaya odaklanıyoruz ama bir müddet sonra bunu unutuyoruz. Türkiye’nin dünyadaki en riskli deprem bölgelerinden biri olduğu gerçeğiyle hareket edip tedbirlerimizi almalıyız.” Sempozyumun; Türkiye’nin en önemli gereksinimlerinden olan enerji kullanımını azaltan kerpiçle ilgili olmasını da önemsediğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “TMMOB’ne bağlı odalar, bir karşılık beklemeden, ülkenin problemleriyle ilgili proje üreten ve bunları anlatan kuruluşlar. Onların eleştirel yaklaşımına bakıp engellemeye çalışmak, ükemizde bilimin gelişmesinin önüne geçmek anlamına gelir” dedi. Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getirmenin şart olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, ancak böylece hem insan kayıplarının, yaşanan acıların ve ekonomik yıkımın önlenebileceğini söyledi. 6 Şubat depremlerinin ardından gerçekleşen hasar sonucu Adana’da 7 binin üzerinde binanın, yıkılmasını gerektirecek denli hasar aldığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar; Adana’nın depreme dirençli bir şehir olması için Afet Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçireceklerini, mikro bölgeleme çalışmaları yaptıklarını, tüm bunları ikinci dönemde uygulayarak, kentin depreme daha dirençli hale gelmesi için katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. Karalar, konuşmasını; sempozyumu gerçekleştirenlere ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı. Sempozyumda; kerpiç, yığma ve karma tekniklerle inşa edilmiş yapılar ile deprem ilişkisinin disiplinlerarası bir perspektiften ve çok yönlü olarak ele alınması ve toprağın yapı malzemesi olarak irdelenmesi konuları üzerinde duruldu. Sempozyumun ana başlıkları, Kültürel Miras ve Kerpiç, Modern Toprak Yapılar ve Yapısal Davranışlar oldu.
Mersin Mersin’de belediye ekipleri yağış dolayısıyla teyakkuza geçti Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı sonrası şehir hayatının normal seyretmesi için alarma geçti. Kent genelinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı MESKİ, İtfaiye, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler, gerekli uygun araç ve ekipmanla sahaya inerek olaylara anında müdahale etti. Mersin genelinde birçok noktada görev yapan ekipler, fırtına ve rüzgarın etkili olduğu lokasyonlarda mazgalların tıkanmaması için süpürge araçları ile çevre temizliği yaparken, olası bir ağaç devrilmesi ve çatıların uçma riskine karşılık teyakkuzda bekledi. ‘Alo 185’ veya ‘Teksin’ uygulaması üzerinden gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, hava koşullarının neden olduğu zor durumlara karşı önlem alırken, sorunların büyümesine de engel oldu. “Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzdayız” Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şefi Danyal Güngör, Meteoroloji Müdürlüğünün hafta sonu için kent genelinde yapmış olduğu uyarıları dikkate alarak harekete geçtiklerini belirtti. Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli bölgelerimizde 110 personelimiz ve 11 adet 8 metreküp vakumlu yol süpürme araçlarımızla olası bir yağmur durumunda mazgalların tıkanmaması için ana caddelerde yer alan tüm mazgalları süpürge araçlarımızla temizleyerek mücadele ediyoruz. Ekiplerimiz de sahada süprüntü atıklarının tamamını topluyor. Vatandaşlarımız, olası bir kirlilik veya olumsuzluk gördüklerinde ’Teksin’ üzerinden bizlere ihbar bırakıyor. Biz de en kısa sürede olaylara müdahale ediyoruz” dedi. Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzda olduklarını ifade eden Güngör, “Vatandaşlarımız, herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında ‘Alo 185’ ve ‘Teksin’ uygulaması üzerinden bize ulaşmaları halinde en kısa sürede gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” diye konuştu.