GENEL - 10 Ekim 2019 Perşembe 13:07

Adıyaman Üniversitesinden Barış Pınarı Harekatına destek

A
A
A
Adıyaman Üniversitesinden Barış Pınarı Harekatına destek

Rektör Prof.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut başkanlığında toplanan Adıyaman Üniversitesi Senatosu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatına oybirliği ile destek kararı aldı.


Adıyaman Üniversitesi Senatosu aldığı karar ile şu görüşlere yer verildi:


“Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu eşgüdüm ve işbirliği halinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin kökünü kazımak, bölgeye barış ve huzur getirmek hedefiyle Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile barış harekatına başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, 2011 yılından bu yana Suriye’nin içinde bulunduğu istikrarsızlık nedeniyle, bölge ülkeleri içerisinde en fazla etkilenen ülke olmuştur. Onlarca yıldır kahramanca mücadele ettiğimiz hain terör örgütlerine, Suriye’nin kuzeyinde yapılanan PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütleri de eklenmiş ve ülkemizin güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturmuştur. Terör örgütlerinin belinin kırılması, Türkiye’yi kuşatma ve kundaklama niyetine haiz mihrakların oyunlarının bozulması artık kaçınılmaz bir mecburiyettir. Şanlı tarihi boyunca her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında durmuş olan yüce Türk milleti, binlerce yıldır bulunduğu bu coğrafyada dosta güven, düşmana korku salmıştır. Mehmetçiğinden generaline kadar büyük bir onur ve gururla hareket ederek, güvenliğimizi sağlamak için kahramanca mücadele eden tüm askerlerimize bu kutlu seferde muvaffakiyetler diliyoruz. Yüzbinlerce insanın öldüğü ve adeta sonu gelmez bir savaş haline gelen Suriye krizinin açmış olduğu yaraları iyileştirmek, ülkemizin ve Suriye’nin kuzeyinde yaşayan insanların güvenliğini teminat altına almak için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatını Adıyaman Üniversitesi Senatosu olarak oybirliği ile desteklediğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız. Allah ordumuzu muzaffer eylesin.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke’de yöresel lezzetler yarışacak Söke, zengin gastronomi mirası yeni bir heyecan yaşayacak. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği’nin projesi Söke Belediyesi ile diğer ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçiyor. İlk kez düzenlenecek olan gastronomi yarışmasında; Söke’nin eşsiz lezzetlerinden olan Kulak Çorbası, Şevketi Bostan, Kulak Tatlısı ve Çalkama yemekleri mücadele edecek. 3 Mayıs tarihine kadar yarışmaya katılmak isteyenler, Kaymakamlık binası karşısında bulunan Makro Bilgi İşlem Bürosu’na şahsen gelerek ve form doldurarak başvurularını yapabilecek. Açılış töreni, Söke Belediyesi’ne ait restoranın bulunduğu Latmos Çarşı içinde gerçekleşecek. 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek olan açılış ve yarışma etkinliğinde, Söke’nin yerel markalarının katılacağı mini bir gıda fuarı da düzenlenecek. Yarışmada dereceye giren toplam 12 kişiye yarım, çeyrek ve gram altın hediye edilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ‘Söke Yemekleri’ adlı sosyal medya sayfasından ulaşabiliyor. Söke’nin yöresel lezzetleri ile birlikte yemek kültürünün de tanıtımına katkı sağlayacak olan yarışmanın jürisinde önemli isimler yer alacak. Uluslararası Gurme ve Şef Haldun Tüzel, Araştırmacı Şef Ahmet Güzelyağdöken, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer gibi Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinin de yer alacağı etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği’nin projesi Kaymakamlık, Milli Eğitim, Söke Belediyesi, Söke Ticaret Borsası, Söke Ticaret Odası, Söke Lokantacılar Odası gibi kurumları paydaş olarak buluşturuyor.
Aydın İran karpuzu kilosu 50 liradan tezgahta İran’dan ithal edilen karpuzların kilogram fiyatı 50 lira olması nedeniyle dilimler halinde pazar tezgahlarında yerini aldı. Pazarcı esnafı Ümit Geriş ise yerli karpuzların yarından itibaren tezgahlara ineceğinin müjdesini verdi. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz, Aydın’daki pazar tezgahlarında yerini aldı. Kilogramı 50 TL’den satılan İran karpuzları, genelde yarım ya da çeyrek dilimler halinde satılıyor. Boyutlarına göre fiyatı değişen ancak ortalama bir karpuzun 250 TL civarını bulması nedeniyle vatandaşlar genellikle yarım ya da çeyrek dilim olarak satın alıyor. Şu anda ortalama bir karpuzun 7 ve 8 kilo geldiğini ifade eden pazarcı esnafı Ümit Geriş, çeyrek dilimin ortalama 80-90 liraya denk geldiğini belirtti. Mevsim itibariyle satış fiyatının normal olduğunu ve yerli karpuzun çıkmasıyla birlikte fiyatın daha uygun olacağını söyleyen Geriş, yarından itibaren Adana’dan yerli karpuzların geleceğini ve pazar tezgahlarına ineceğinin müjdesini verdi. Yaklaşık 2 aydır İran karpuzunun satışını yaptıklarını ancak yerli Adana karpuzunun artık tezgahlara ineceğini ifade eden Geriş; “Yaklaşık 2 aydır karpuz satışı yapıyoruz. Karpuzlar, İran’dan geldiği için şu an için biraz pahalı. Kilosu 50 liradan tezgahlarda satıyoruz. Ortalama çeyrek dilim 80 liraya, yarım ise 140 liraya denk geliyor. Genelde vatandaşlarımız tadımlık olarak yarım ya da çeyrek dilimler şeklinde alıyor. Ancak yerli karpuzumuz çıktığında fiyatlar düşecektir. Yarından itibaren de Adana’dan gelecek olan yerli karpuzlarımız tezgahlara inecek" diyerek vatandaşların karpuza olan ilgisinin güzel olduğunu söyledi.