GENEL - 13 Ocak 2021 Çarşamba 16:19

Türk Kızılay’ı 2020’yi dolu dolu geçirdi

A
A
A
Türk Kızılay’ı 2020’yi dolu dolu geçirdi

Türk Kızılayı Adıyaman Şube Başkanı Murat Bulut, 2020 yılında ki faaliyetleri açıkladı.

Türk Kızılayı Adıyaman Şube Başkanı Murat Bulut, 2020 yılında ki faaliyetleri açıkladı.


Türk Kızılayı Adıyaman Şube Başkanı Murat Bulut ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri İhlas Haber Ajansı Adıyaman Bürosunu ziyaret etti.


Kızılay’ın Adıyaman’da yaptığı çalışmaların konuşulduğu ziyarette, Başkan Murat Bulut, medyanın kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti.


Başkan Bulut, 2020 yılında il ve ilçelerde 1678 kişiye nakdi yardım yapıldığını, 6608 adet gıda kolisi, 200 aileye giyim, 3968 kişiye kavurma, 226 kişiye kumanya, 21.890 adet hijyen paketi, 516 öğrenciye bayram harçlığı, 2564 aileye alışveriş kartı, 12500 adet emek dağıtıldığını söyledi.


Başkan Bulut, ayrıca İdlib’e 1 Tır dolusu ayni yardım malzemesi, 10.000 TL nakdi yardım gönderildiğini kaydetti.


Elazığ Depreminde Adıyaman Genç Kızılay ekibinin 2 defa deprem bölgesine giderek yardımda bulunduğunu kaydeden Bulut, “2 Tır dolusu yardım muhtelif ayni yardım malzemeleri gönderilmiştir. Ayrıca Sincik ve Gerger’e 1 Tır dolusu ayni yardım malzemeleri gönderilmiştir. Elazığ depreminde zarar gören Sincik ve Gerger ilçelerimiz için ise 1010 adet gıda kolisi ve 1068 adet alışveriş kartı depremzede vatandaşlarımız için dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca deprem için 12.730 TL nakdi bağış toplanmış ve deprem bölgesine gönderilmiştir” dedi.


Türk Kızılay’ının yardım faaliyetlerinin yanında bilinçlendirme faaliyetlerinin de olduğunu dile geren Bulut, ihtiyaç sahibi öğrenciler için burs verildiğini aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.