YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 17:06

Sancak Ve Irız’dan İhh’ya Ziyaret

A
A
A
Sancak Ve Irız’dan İhh’ya Ziyaret

İHH Anadolu Teşkilatlandırma Koordinatörü Hasan Sancak ile İHH Gönüllü Birim Koordinatörü Mehmet Irız Adıyaman İnsani Yardım Vakfı’nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Şu anda Adıyaman özelinde Suriye’ye ağırlıklı bir çalışmanın sürdürüldüğünü ifade eden İHH Anadolu Teşkilatlandırma Koordinatörü Hasan Sancak, “Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte özellikle battaniye gibi ihtiyaçların yanı sıra Suriye’deki insanların dertlerine derman olmak adına teşkilatımızın her bir bireyi yoğun bir gayret içerisinde. İHH olarak özellikle bu yıl 'Her sınıfın bir yetimi var' kampanyası noktasında çok aktif bir çalışma sürecimiz var. Bütün okullarımızı ziyaret ederek, sınıf sınıf yetim çalışmasını anlatıyoruz” dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yardım çalışmaları noktasında birçok ilde çalışma yaptığına dikkat çeken İHH Anadolu Teşkilatlandırma Koordinatörü Hasan Sancak, “Adıyaman’da güzel çalışmalarımız var. Bu çalışmaları daha da güzel bir noktaya taşımak için hem yönetimdeki sorumlu arkadaşlarımızla hem de yıllardır bu çalışmaya gönül vermiş olan kardeşlerimizle bir araya gelip, çalışmalar hakkında istişare yapmak için Adıyaman’a geldik. Şu anda Adıyaman özelinde Suriye’ye ağırlıklı bir çalışma sürdürülüyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte özellikle battaniye gibi ihtiyaçların yanı sıra Suriye’deki insanların dertlerine derman olmak adına teşkilatımızın her bir bireyi yoğun bir gayret içerisinde. İHH olarak özellikle bu yıl 'Her sınıfın bir yetimi var' kampanyası noktasında çok aktif bir çalışma sürecimiz var. Bütün okullarımızı ziyaret ederek, sınıf sınıf yetim çalışmasını anlatıyoruz. Bu çalışmamız gerçekten de çok önemli bir çalışma. Çocuklarımızın ve gençlerimizin farklı bir coğrafyada veya dünyanın hiç bilinmediği bir coğrafyasında bir yetim kardeşinin olması onlar için çok farklı bir duygu, insanlara yardım etmek, şefkat duygusu açısından da çok önemli bir çalışma. Bu çalışmayla alakalı olarak, belki de bu yıl bu çalışmayı vurgulamak lazım. Adıyaman’da bulunan bütün dostlarımızın ve gönüllülerimizin de bu çalışmamıza destek vermesini bekliyoruz. Bu anlamda YADER’i yani panter kuruluşumuzu ziyaret etmelerini, çalışmalarını yakından takip etmelerini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İHH’nın hem dünya hem de ülke genelinde çok köklü ve büyük bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten İHH Adıyaman Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan ise, “İHH’nın panter kuruluşu YADER olarak, kurulduğumuz günden bu yana mazlumların, yardıma muhtaç olan insanların ve yetimlerin sesi olduk. Bu çalışmamızın en büyük emektarları bizlere maddi ve manevi anlamda destek veren hayırsever vatandaşlarımızdır. Bu insanlarımız bugün bizlere ulaştıkları için bizlerde mağdur olan insanlarımıza ulaşmaktayız. Rabbimiz bize sağlık ve sıhhat verdikçe bu yardım halkası içerisinde insanlarımıza yardım etmeye devam edeceğiz. Öncelikle bizlere bu imkanı veren İHH ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir