YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 17:55

`GÜVENLİ GIDA, GÜVENLİ GELECEK` SEMİNERİ DÜZENLENDİ

A
A
A
`GÜVENLİ GIDA, GÜVENLİ GELECEK` SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Adıyaman’da okul kantini işletmecilerinin bilgilendirilmesi amacıyla ’Güvenli Gıda, Güvenli Gelecek’ adlı seminer düzenlendi.
Gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesini önlemede kantin çalışanlarının rolünün anlatıldığı seminer öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Büro Şube Müdürü Ali Tanrıverdi başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü Gıda Mühendisi H.Mehmet Aktekin ve Yeni Mahalle Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Hatice İncibaş tarafından verilen seminere katılan kantin işletmecilerine katılım belgesi verildi.
Konuşmacılar, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden büyüme ve gelişimlerinin hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği ve sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı okul çağındaki çocukların bu dönemde kazandığı beslenme alışkanlıkları ile ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek beslenme ilişkili hastalıklardan korunmasının hedeflendiğini anlattılar.
Konuşmacılar ayrıca, Adıyaman’da örgün ve yaygın eğitim gören öğrenci kursiyer ve çalışanların güvenli ve sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarına katkı sağlamak, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklar ile obeziteyi önlemek istediklerini ifade ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Palandöken’de haziranda kayak keyfi Erzurum’un dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezi’nde haziran ayında zirvede kayak keyfi yaşandı. Babalar ile birlikte anneler de kayaklarını alarak yarıştı, onlara destek verdi. Palandöken’de geleneksel ’babalar’ yarışı bu yıl da yapıldı. Annelerin de eşlik ettiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verildi. 35’i kadın olmak üzere toplam 90 kayak sever, ülkede ve dünyada kış turizminin önemli kayak merkezi olan Palandöken’in zirvesindeki kuzey pistinde Türk Kayak Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş. tarafından merhum Fevzi Tosun ile Mustafa Tekin anısına düzenlenen ’babalar’ yarışında ter döktü. Sabah erken saatlerde bir araya gelen kayak severler telesiyejle Palandöken’in en üst noktasına kadar çıktı. Palandöken’de haziran ayının ilk pazar günü yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki pistte yarışarak kaymanın keyfini çıkaran katılımcılar hem yarış heyecanını yaşadı hem de doyasıya eğlendiler. Bazı yarışmacıların Erzurum halk oyunlarının vazgeçilmezi olan bar ekibi kıyafetini giyerek kayması ise babalar yarışına farklı bir anlam kattı. “Batıda denize, Erzurum’da kayağa” Türk Kayak Vakfı Başkanı Atakan Alaftargil, bu etkinliği bir festival havasında yaşadıklarını ifade ederek, "Babalar yarışını uzun yıllardır her haziran ayında kar durumuna göre yapıyoruz. Bu yıl kayak sporunda büyüğümüz olan rahmetli Fevzi Tosun’un adını alp disiplini, bir çığ faciasında yaşamını yitiren Mustafa Tekin kardeşimizin anısına da dağ kayağı yarışmaları düzenledik. Katılım oldukça fazla ve Palandöken’de Ejder pistinde çok güzel bir havada rengarenk bir yarış düzenledik. Batıda denize girilirken Erzurum’da hala kayak yapılması Palandöken’in muhteşemliğini ortaya koyuyor" diye konuştu. “Mustafa Tekin ve Fevzi Tosun anısına” Yarışmaya katılanlar özellikle bu günlerde hem dünyada hem de ülkede etkili olan sıcakların yanında Palandöken’de kayak yapmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirdiler. Yarışmacılardan Figen Özkurt güzel ve güneşli bir havada Palandöken zirvesinden aşağıya rahmetli Mustafa Tekin ve Fevzi Tosun anısına kaydıklarını belirterek, "Bu günlerde ülkemizin batısında denize girilirken 2 Haziran’da biz Palandöken’de karla buluşuyoruz. Babalar günü etkinliği kıymetli bir etkinlik. Her yıl devam eden, tekrarlanan bir etkinlik. Ben de bir kadın olarak böylesi bir güne destek olmak istedim. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.
Erzurum Palandöken’de Haziran’da kayak keyfi Erzurum’un dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezi’nde Haziran ayında zirvede kayak keyfi yaşandı. Babalar ile birlikte annelerde kayaklarını alarak yarıştı, onlara destek verdi. Palandöken’de geleneksel ’babalar’ yarışı bu yılda yapıldı. Annelerin de eşlik ettiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verildi. 35’i kadın olmak üzere toplam 90 kayak sever, ülkemizde ve dünyada kış turizminin önemli kayak merkezi olan Palandöken’in zirvesindeki kuzey pistinde Türk Kayak Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş. tarafından merhum Fevzi Tosun ile Mustafa Tekin anısına düzenlenen ’babalar’ yarışında ter döktü. Sabah erken saatlerde bir araya gelen kayak severler telesiyejle Palandöken’in en üst noktasına kadar çıktı. Palandöken’de Haziran ayının ilk pazar günü yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki pistte yarışarak kaymanın keyfini çıkaran katılımcılar hem yarış heyecanını yaşadı hem de doya eğlendiler. Bazı yarışmacıların Erzurum halk oyunlarının vazgeçilmezi olan bar ekibi kıyafeti giyerek kayması ise babalar yarışına farklı bir anlam kattı. “Batı denize, Erzurum’da kayağa” Türk Kayak Vakfı Başkanı Atakan Alaftargil, bu etkinliği bir festival havasında yaşadıklarını ifade ederek, "Babalar yarışını uzun yıllardır her haziran ayında kar durumuna göre yapıyoruz. Bu yıl kayak sporunda büyüğümüz olan rahmetli Fevzi Tosun’un adını alp disiplini, bir çığ faciasında yaşamını yitiren Mustafa Tekin kardeşimizin anısına da dağ kayağı yarışmaları düzenledik. Katılım oldukça fazla ve Palandöken’de Ejder pistinde çok güzel bir havada rengarenk bir yarış düzenledik. Batı’da denize girilirken Erzurum’da hala kayak yapılması Palandöken’in muhteşemliğini ortaya koyuyor." diye konuştu. “Mustafa Tekin ve Fevzi Tosuna anısına” Yarışmaya katılanlar özellikle bu günlerde hem dünyada hem de ülkemizde etkili olan sıcakların yanından Palandöken’de kayak yapmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirdiler. Bayan yarışmacılardan Figen Özkurt güzel ve güneşli bir havada Palandöken zirvesinden aşağıya rahmetli Mustafa Tekin ve Fevzi Tosun anısına kaydıklarını belirterek ”Bu günlerde ülkemizin batısında denize girilirken 2 Haziran’da biz Palandöken’de karla buluşuyoruz. Babalar günü etkinliği kıymetli bir etkinlik. Her yıl devam eden, tekrarlanan bir etkinlik. Bende bir kadın olarak böylesi bir güne destek olmak istedim. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.
Isparta Uluslararası Isparta Gül Festivali gül hasadıyla renklendi Uluslararası Isparta Gül Festivali’nin son gününde Güneykent beldesinde gül hasadı yapıldı, festivale katılan yerli ve yabancı misafirler gül bahçelerinde gül topladı. Yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri gül fabrikasında yöresel oyunlarını sergilediler. Uluslararası Isparta Gül Festivali’nin son gününde, Güneykent beldesinde gerçekleştirilen gül hasadı etkinliği, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin katılımıyla renk kazandı. Gül hasadı, festivalin en özel anlarından biri olarak hafızalarda yer alırken, yerli ve yabancı misafirler gül tarlalarında gül toplama deneyimini yaşadılar, gülün yolculuğuna tanıklık ettiler, o anları çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler. Ayrıca gül fabrikasını ziyaret eden misafirler ve vatandaşlar gülün işlenişi hakkında bilgi alıp, gül müzesini gezdiler. Gaziantep, Isparta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Hindistan halk oyunları ekipleri yöresel oyunlarını sergilediler. Güneykent Beldesindeki programa Isparta Belediyesi başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri de eşlik etti. Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, gülün Isparta ve ülke ekonomisine büyük katkılar sunduğunu, gülün turizm açısından da çok önemli olduğunu söyledi. Yurt içi ve yurt dışından festival dolayısıyla misafir ettikleri ekipler ile gül tarlalarında gül hasadı gerçekleştiren vatandaşların son derece mutlu olduklarını anlatan Büyükçulcu, "Gül hasadımız festivalimizin en önemli etkinliği. Festivalin öneminin ifade edilmesi anlamında ne kadar yerinde bir iş yaptığımızı, gülün şehrimize ne kadar önem ve değer kazandırdığını hep birlikte görüyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in çaba ve gayretleriyle, valiliğimizle, il kültür turizm müdürlüğümüzle, turizm bakanlığımızla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Isparta Gül Festivalinin en önemli aşaması gül hasadı. Şehir dışı ve yurtdışından gelenler için farklı bir deneyim ve tecrübe oluyor. Misafirlerimize festivalimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Uluslararası Isparta Gül Festivali için Mersin’den gelen Selda Yıldırım, Isparta’ya ilk kez geldiklerini belirtti. Yıldırım, “Festival çok güzel, çok memnun kaldık” dedi. Gül Festivali için çok büyük emek olduğunu dile getiren Rumeysa Özen, “Her toprakta her şey yetişmez derler, buraya bahşedilmiş. Çok güzel bir güzellik. Gülün frekansı çok yüksek. Peygamber Efendimiz de gülle anılıyor. Ben de biraz gül şerbeti yapmak için gül topladım. Kokusuna bile doyum olmuyor. Isparta Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Mersin’in Tarsus ilçesinden geldiklerini belirten Bahşende Diren ise gül bahçelerinin çok güzel olduğunu belirterek, gülün kokusuyla ferahlık verdiğini dile getirdi. Nurcan Bal da festivalin düzenlenmesinden dolayı Isparta Belediyesi’ne teşekkür etti. Bal, “Burası buram buram gül kokuyor biz de bu kokuyu Tarsus’a götüreceğiz” dedi.