YEREL HABERLER - 21 Ocak 2014 Salı 10:45

Spor-der’den Başkan Büyükaslan’a Ziyaret

A
A
A
Spor-der’den Başkan Büyükaslan’a Ziyaret

Adıyaman Sporcular Derneği (Spor-Der) Başkanı Nuri Sever, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti.
Ziyaretle ilgili açıklama yapan Spor-Der Başkanı Nuri Sever, “Bu ziyaretimizi, derneğimizin yeni yönetimi olarak başkanımıza şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür amaçlı olarak yapıyoruz. Bizi kabul ettiği için şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Kendisi sürekli aramızda olan bir ağabeyimiz. Gerçekten Spor-Der’e çok büyük katkıları oldu. Bundan sonra da aramızda olacağına inanıyoruz. Derneğin faaliyetlerini hep beraber yürüteceğiz. Her şey için teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaretle ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, “Gençlik yıllarından bugüne kadar Adıyaman’da başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında spor yapmış ve spora hizmeti olmuş çok değerli kardeşlerimiz bir araya gelerek Spor-Der’i kurdu. Bu derneğimiz uzun zamandan beri Adıyaman’ımızda spor alanında hizmet yapıyor. Nuri Sever kardeşimiz yeni yönetimin başkanı. Bugün Nuri kardeşimiz beraberinde Muhittin Tuzcu, Mehmet, Hamit ve Murat kardeşlerimizle birlikte ziyaretimize gelmiş bulunmaktadırlar. Ben önce bugüne kadar bu bayrağı taşıyan, yani kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar bu bayrağı taşıyan Mehmet Güneş’e Yusuf Babar’a, şu anda Başkan olan Nuri Sever’e ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her ne kadar derneğin başkanı değişse de bu arkadaşlarımız hep beraber hareket ediyor, hep beraber derneğe hizmet ediyorlar. Veteryanlar olarak bu arada Adıyaman’ı temsil ettikleri birçok müsabakalar var. İl dışına gittiler, Adıyaman’ı temsil ettiler. Belediye olarak da biz her spor alanında olduğu gibi Spor-Der’in de her zaman yanında olduk. Kendilerine destek olduk. Bizden sonra yeni seçilecek olan başkanında desteği olacağına inanıyorum. Çünkü bugüne kadar emek veren kardeşlerimizin bir arada olması yeni yetişen sporcularımıza da örnek oluyor. Eskileri yenilere bu güzellikleri, bu tecrübeleri aktarıyorlar. Eskilerin tecrübeleri yenilerin enerjisiyle birleşince Adıyaman’da spor zirve yapıyor. Bunu hep birlikte gözlemliyoruz. 10 yıl önce Adıyaman’da lisanslı sporcu sayısı 3 bin civarındayken, bugün 40 bine yaklaşmış. Tabi bunda birçok spor camiasının emeği olduğunu biliyoruz. Kendilerine bu konuda da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin akabinde Başkan Büyükaslan, konuklarıyla beraber Karadağ Mesire Alanı’nı gezdi ve hizmetlerini tanıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.