GÜNDEM - 25 Kasım 2024 Pazartesi 16:44

Adıyaman’da sokaklardaki çukurların kapatılması devam ediyor

A
A
A
Adıyaman’da sokaklardaki çukurların kapatılması devam ediyor

Adıyaman Belediyesi sokaklardaki çukurları doldurmaya devam ediyor.


Adıyaman Belediyesi Fen İşleri ekipleri, altyapı çalışmaları sonrasında oluşan çukurların kapatılması ve asfalt serimi öncesi dolgu işlemleri gerçekleştiriyor.


Dolgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından ekipler, kısa süre içinde asfalt serim çalışmalarına başlamayı planlıyor. Cumhuriyet Mahallesi, Karapınar Caddesi, Petrol Caddesi, Akıllı Kavşak ve AVM çevresinde yoğunlaşan alanlarda dolgu çalışmaları yaptı.


Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, halkın güvenli ulaşımı için yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, altyapı çalışmalarında kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.


Başkan Tutdere, “Şehrimizin yollarında altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra dolgu işlemlerimizi yaparak asfalt hazırlıklarını sürdürüyoruz. Ancak bazı durumlarda yapılan dolgunun yeniden kazılması, hem işlerin gecikmesine hem de kaynak kaybına neden oluyor. Bu konuda daha hassas ve koordineli olmamız gerekiyor” diye konuştu.



Adıyaman’da sokaklardaki çukurların kapatılması devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.