GÜNDEM - 07 Aralık 2024 Cumartesi 16:50

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri tamamlandı

A
A
A
AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri tamamlandı

AK Parti Adıyaman merkez İlçe Olağan Kongresi gerçekleştirilen seçimle tamamlandı.


Adıyaman’ın AK Parti Merkez İlçe Başkanlığında tek listeyle gidilen seçimde Mehmet Fatih Olgun başkan seçildi.


Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Bülent Kablan, MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat, ilçe belediye başkanları, partililer ile çok sayıda kişi katıldı.


Oldukça yoğun katılımın gerçekleştiği kongrede konuşan AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fatih Olgun, kendisine destek veren herkese teşekkür ettiğini ve devraldıkları bayrağı en güzel yerlere getirmek için her zaman büyük bir gayretle çalışacaklarını vurguladı.


Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Bülent Kablan ise konuşmasında, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek AK Partinin Adıyaman’da yapmış olduğu hizmetlerden bahsetti. Başkan Kablan, tek amaçlarının daha güzel bir Adıyaman olduğunu ve Adıyaman’a hizmet etmekten onur duyduklarını dile getirerek Mehmet Fatih Olgun’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.


Tek listeyle gidilen seçimde Mehmet Fatih Olgun başkan seçilirken seçim sorunsuz bir şekilde tamamlandı.



AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Çeliker’den gazetecilere yapılan saldırıya sert tepki Adıyaman’da bir polis memurunun intihar ettiği olay yerinde görevini yapan gazetecilerin polisler tarafından darp edilmesi üzerine Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Derneği Başkanı Murat Çeliker çok sert bir açıklama yaptı. Başkan Murat Çeliker, yaşanan saldırıyı "Vahim, utanç verici ve asla kabul edilemez" diyerek kınadı. Altınşehir Mahallesi’nde polis memuru Z.K.’nin yaşamına son verdiği olayda bilgi almak için bölgede bulunan Anadolu Ajansı muhabirleri O.P. ve A.G., görevlerini yaparken polislerin ağır fiziksel şiddetine maruz kaldı. Tekme ve yumruklarla darp edilen, hakaret edilen gazeteciler hastaneye giderek tedavi olurken, vücutlarında belirgin darp izleri tespit edildi. Yaşananların ardından açıklama yapan Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Derneği Başkanı Murat Çeliker, olayın sadece gazetecilere değil, topluma yönelik bir saldırı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı. Çeliker, "Olay yerinde çalışan gazetecilere yönelik bu barbarca saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu ülkenin basın emekçilerine el kaldırmak, milletin haber alma hakkını gasp etmektir. Kimsenin, hele ki kamu gücünü elinde bulunduranların, gazetecilere tekme-tokat saldırma hakkı yoktur. Bu saldırı, hukuk devletine, demokrasiye ve meslek onurumuza yapılmış bir meydan okumadır. Gazeteciler suçlu değildir, suçun üstünü örtmeye çalışanlar suçludur. Olayın üzeri kapatılmaya çalışılırsa bu kez biz buna izin vermeyiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Saldırgan polisler hakkında en ağır yaptırımlar uygulanmalı, benzeri vakaların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm adımlar ivedilikle atılmalıdır. ’Basına uzanan eller kırılsın’ diye değil, ’bir daha kimse cesaret edemesin’ diye hukuk işletilmelidir" diye konuştu.
Ankara Çubuk’taki tarihi konak ilçedeki kadınların yeni dünyası oldu Ankara’nın Çubuk ilçesinde kadınlara yönelik hayata geçirilen Kadın El İşleri Atölyesi, Türkiye’ye örnek gösterilen bir sosyal dönüşüm projesine dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının ‘Aile Yılı’ ilan edilmesinin ardından Çubuk Belediyesi, aile yapısını güçlendirecek, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artıracak örnek bir projeye imza attı. Yavuz Selim Mahallesi Hükümet Caddesi’nde yıllarca atıl durumda kalan tarihi Mazhar Balcı Konağı, yapılan restorasyonun ardından Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın talimatıyla Kadın El İşleri Atölyesi olarak hizmete sunuldu. 80 kadının atölyede aktif olarak eğitim aldığı belirtilirken, 6 eğitmenin ise buradaki kadınlara eğitim verdiği açıklandı. Ayrıca tüm malzemelerin belediye tarafından ücretsiz sağlandığı ifade edildi. Unutulmaya yüz tutan el sanatları yeniden canlanıyor Kadın El İşleri Atölyesi’nde aynı zamanda Çubuk’un kültürel kimliğinin yeniden hayat bulacağı düşünülen projede kadınların amigurumi tekniğiyle yaptığı örgü Turşu Canlar, ilçenin meşhur turşusunu mizahi ve sanatsal bir dille yeniden yorumluyor. İlçeye gelen turistler artık sadece turşu değil, Çubuklu kadınların ürettiği hediyelik ürünleri de satın alıyor. "Çubuk’ta aileyi, kadını, üretimi ve dayanışmayı güçlendirecek bir adım atmak istedik" Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, tarihi konağın kadınlara tahsis edilmesinin yalnızca bir kurs değil, ilçenin geleceğine yönelik bir yatırım olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesinin ardından biz de Çubuk’ta aileyi, kadını, üretimi ve dayanışmayı güçlendirecek bir adım atmak istedik. Mazhar Balcı Konağı’nı restore ederek Kadın El İşleri Atölyesi’ne dönüştürdük. Bu konak artık bir bina değil; kadınlarımızın hayallerinin, emeğinin, üretiminin ve mutluluğunun merkezi. Burada sadece kurs yapılmıyor. Burası aynı zamanda bir okul, bir terapi merkezi, bir sosyalleşme alanı, bir sanat evi ve bir üretim üssüdür. Kadınlarımız hem meslek ediniyor hem üretiyor hem de hayatın stresinden uzaklaşıp kendilerine değer katan bir ortamda günlerini en verimli şekilde geçiriyor" dedi.