POLİTİKA - 20 Şubat 2026 Cuma 19:24

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "Biz toplumumuzun tamamına yüzde yüzüne hitap eden bir siyasi hareketiz"

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "Biz toplumumuzun tamamına yüzde yüzüne hitap eden bir siyasi hareketiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, "Biz toplumumuzun tamamına yüzde yüzüne hitap eden bir siyasi hareketiz. Bu Ramazan ayının bu mağfiret iklimi aynı zamanda kültürümüzün bir parçası. Gençlerle, çocuklarımızla bunu paylaşmanın, bunu yaygınlaştırmak en doğal bu medeniyete ait olmanın bir hasletidir diye düşünüyoruz. Bizim bu çalışmalarımızdan hareketle, efendim yok laiklik tehdit altındaymış, artık eski Türkiye’de kalması gereken, artık çağ dışı bir noktaya evrilmiş olan bu bakış açısının bu fikrin biz Türkiye’ye hiçbir şekilde hayır getiremeyeceğini düşünüyoruz" dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda, Ramazan ayının birlik ve beraberlik iklimine vurgu yaptı. Ramazan ayının manevi atmosferinin toplumda dayanışmayı güçlendirdiğini belirten Büyükgümüş, "Bu güzel günlerde Ramazan’ın idrak edilmesiyle Adıyaman’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Milletimizin yalan siyasetine, iftira siyasetine ve dedikodu siyasetine ayıracak zamanı yoktur. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hizmet aşkıyla çalışan kadrolar olarak milletimiz için en iyisini hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.


Ramazan ayına yönelik yapılan çalışmalar üzerinden farklı değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade eden Büyükgümüş, "Adıyaman’dan milletimize çağrımız şudur. Yalan siyasetine, iftira siyasetine, dedikodu siyasetine milletimizin ayıracak zamanı yoktur. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hizmet aşkıyla çalışan kadrolar inşallah milletimiz için en iyisini sahada hayata geçirmeye devam edeceğiz. Önce biz buna inanacağız, bu inancımızla yolumuza dolu dizgin devam edeceğiz. O yüzden bu Ramazan ayında da niyetimiz bir, inancımız bir, yolumuz bir diyerek bir AK Parti kadroları olarak çalışma dönemi yürüteceğiz. İbadeti eden, etmeyen bizim açımızdan bir ayrı gayrı yok. Biz toplumumuzun tamamına yüzde yüzüne hitap eden bir siyasi hareketiz. Ama bu Ramazan ayının bu mağfiret iklimi aynı zamanda kültürümüzün bir parçası. Dolayısıyla gençlerle, çocuklarımızla bunu paylaşmanın, bunu yaygınlaştırmak en doğal bu medeniyete ait olmanın bir hasletidir diye düşünüyoruz. Bizim bu çalışmalarımızdan hareketle efendim yok laiklik tehdit altındaymış, efendim yok laiklik ilkesi zedeleniyor, artık eski Türkiye’de kalması gereken, artık çağ dışı bir noktaya evrilmiş olan bu bakış açısının bu fikrin biz Türkiye’ye hiçbir şekilde hayır getiremeyeceğini düşünüyoruz. Ramazan ikliminden tüm vatandaşlarımız en üst düzeyde istifade edecek. Birlik, beraberlik halinde ve inşallah bu birlik beraberlikle beraber hem medeniyetimizin dününü, tarihimizin dününü hem de bu değerlerin bugün nasıl bir anlamla yoluna devam ettiğini çocuklarımız, gençler en iyi şekilde farkına varacak. Biz bunun için mücadele ediyoruz, bunun için siyaset yapıyoruz. Ama bunun karşısına geçip de Türkiye’deki eski bir takım alışkanlıkları, efendim tehlikenin farkında mısınız diye milletimizin huzuruna çıkıp, efendim ülkenin başındaki kişi, cumhurbaşkanı başörtülü bir hanımın beyi olamaz diyerek yargıda bulunan bu anlayış, bugün Ramazan iklimini yaymamızda rahatsız oluyor. Buna karşı da vakurla ama bilinçle, gayretle bir çalışmanın içerisine yer almamız lazım. İnşallah buradaki toplantımızın ardından Adıyaman’ın dört bir tarafında hanelere yayılarak bu güzel iklimi vatandaşlarımızla birlikte paylaşacağız" diye konuştu.


Toplantıya, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ekrem Çadır, milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "Biz toplumumuzun tamamına yüzde yüzüne hitap eden bir siyasi hareketiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak Belediyesi personeli, hasta iki kardeş için harekete geçti Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, DMD hastası olan Can ve Berat Kozak kardeşler için duygulandıran bir yardım kampanyası başlattı. Hizmet İş Sendikası Uşak İl Başkanı Cihan Aras öncülüğünde hayata geçirilen kampanya, Uşak halkının vicdanına ve dayanışma ruhuna seslendi. DMD hastası olan Can ve Berat Kozak’ın anneleri Sibel Kozak’ın dokuz aydır İsmetpaşa Caddesi’nde yaptığı çağrılar nihayet karşılık buldu. Belediye çalışanları adına kamuoyuna açıklamada bulunan Hizmet İş Sendikası Uşak İl Başkanı Cihan Aras, toplumsal yardımlaşma kültürüne dikkat çekerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Toplumun geçmişten bugüne uzanan dayanışma mirasına vurgu yapan Aras, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın ortak sorumluluk olduğunu ifade etti. Aras, kampanyanın büyük bağışlardan ziyade küçük ama sürekli desteklerle başarıya ulaşabileceğini belirterek, "İçmesem de olur diyebileceğiniz bir bardak kahve, almasan da olur diyebileceğiniz bir paket sigara, takmasan da olur diyebileceğiniz küçük bir takı Bunların her biri Can ve Berat için bir damla olacak" sözleriyle çağrıda bulundu. İsmetpaşa Caddesi’nde aylardır süren yardım arayışını hatırlatan Aras, tüm Uşaklıları kampanyaya katkı sunmaya davet etti. Açıklamada söz alan anne Sibel Kozak ise yaşadığı süreci duygusal ifadelerle anlattı. Dokuz aydır iki evladı için mücadele ettiğini dile getiren Kozak, kampanyanın hayata geçirilmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti ve Ramazan ayının dayanışma ruhuna dikkat çekti. "Bu Ramazan Can ve Berat’ı inşallah tedaviye gönderelim. Hep beraber vereceğiniz fitre iki evladıma umut olur musun?" ifadeleriyle destek isteyen anne, kampanyanın başarıya ulaşmasının Uşak halkının katkısıyla mümkün olacağını belirtti. "Sizler olmadan bu mücadeleyi kazanamayız" diyerek çağrısını yineleyen Kozak, destek veren ve dua eden herkese teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.
Antalya Antalya’da adliye personeli iftarda buluştu Antalya Adliyesi’nde düzenlenen iftar programı, yargı teşkilatı mensuplarını ve adliye personelini aynı sofrada buluşturdu. İftar sonrası konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Ramazan ayının sabır, paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, bu mübarek ayın birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı. Adalet hizmetinin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini hatırlatan Başsavcı Kahveci, hakim ve Cumhuriyet savcılarının adaletin tesisi için gösterdikleri kararlılık ve fedakârlığın önemine dikkat çekti. Adliye personelinin de adalet mekanizmasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Kahveci, yargı hizmetlerinin düzenli ve etkin şekilde yürütülmesinde personelin özverili çalışmalarının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Cumhuriyet Başsavcısı Kahveci şu ifadeleri kullandı: "Adalet, yalnızca mahkeme salonlarında verilen kararlardan ibaret değildir; adalet, bu çatı altında görev yapan her bir hakimimizin, Cumhuriyet savcımızın ve personelimizin emeği, vicdanı ve sorumluluk bilinciyle hayat bulur. Biz büyük bir adalet ailesiyiz. Ramazan ayının bereketiyle daha da güçlenen bu birlik ruhu, toplumun adalete olan güveninin en sağlam teminatıdır." Adalet Komisyonu Başkanı Hayati Karaaslan da konuşmasında, yargı teşkilatının güçlü yapısının ekip ruhu ve karşılıklı güvenle mümkün olduğunu belirterek, Ramazan ayının birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini dile getirdi. Program, edilen duaların ardından sona erdi. Antalya Adliyesi hizmet binasında gerçekleştirilen programa; Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayati Karaaslan, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Mahkeme Başkanları, hakim ve Cumhuriyet savcıları ile adliye personeli ve aileleri katıldı.