GÜNDEM - 04 Şubat 2026 Çarşamba 14:45

Bakan Kurum’un hikayesini paylaştığı dede ve torun deprem anlarını anlattı

A
A
A

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un hikayesini paylaştığı Abdullah Çelik ve torunu, deprem anlarını anlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un hikayesini paylaştığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde oturduğu binada eşini, 2 kızını, 4 torununu ve 3 yeğenini kaybeden ve o zamanlarda 40 günlük olan torunuyla yaşamaya başlayan Adıyamanlı Abdullah Çelik, deprem gecesi yaşananları anlattı.

Deprem sonrası 40 günlük torunuyla hayata tutundu

Deprem gecesini anlatan Abdullah Çelik, o zamanlarda 40 günlük olan Yusuf Berk ile 3 yıldır birlikte yaşadığını ve onsuz hayat düşünemediğini vurguladı. Depremin ilk zamanlarında önce çadırda sonra konteynerde, ardından da İndere Kalıcı Deprem Konutlarında yaşamaya başlayan Abdullah Çelik, "6 Şubat'ta zaten ben depremden bir saat, saat üç buçukta falan uyanıktım o zaman. Televizyon programı vardı, ona bakıyordum. Bir baktım ki bir deprem başladı, şiddetli bir sallantı oldu. Haliyle kalktım, kapıya kadar gittim ama ne kadar, bir dakika mı sürdü, ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Bir baktım ki yağmur üzerime yağıyor. En üst kattaydım yani. Benim hanım buradaydı. İki kızım vardı. Yusuf'un annesiyle ablası vefat etti, öbür odadaydı. Bir kızım da yanımda, yan odadaydı. O kurtuldu, çocukları, üç tane çocuğu vardı, vefat etti. Pek fazla bir şey görmedim yani aniden olan bir şeydi. Depremde 10 kişi kaybettik. Mecbur Yusuf'u yanıma aldım ben. Yusuf'la beraberiz, Yusuf benim nefesim oldu. Yusuf ile beraber yaşıyoruz. 3 senedir Yusuf'la beraberiz. 35-40 günlüktü. İlk günler çadır biraz sıkıntılıydı. Yusuf'la beraber yaşamak biraz zordu. Konteynere gittik, konteynerden sonra prefabrike geldik. Prefabrikten sonra da buraya geldik, 7-8 ay oldu. Tabii ki burası rahat. Güvenli evler, sağlam, diyeceğimiz yok yani çok şükür. Biz doğru dürüst kaloriferleri yakmıyoruz, pencereleri açıyoruz. O kadar sıcak. Allah devletimizden razı olsun. Evler sağlam" diye konuştu.

Cihan Kizir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.