GÜNDEM - 04 Nisan 2024 Perşembe 11:32

Başkan Tutdere’nin ilk ziyareti mezarlık oldu

A
A
A
Başkan Tutdere’nin ilk ziyareti mezarlık oldu

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, aldığı mazbata ve devir teslim töreni sonrası ilk olarak 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyaret ederek dua etti.


31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP’den Adıyaman Belediye Başkanlığına yüzde 50,36 oyla seçilen Abdurrahman Tutdere, aldığı mazbata ve devir teslim töreninin hemen ardından ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığını ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak mezarlığı ziyaret eden Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin mezarı başında dua etti. Hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfilde bırakan Tutdere, Adıyaman’ı depreme dirençli bir kent haline getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.


Başkan Tutdere, “Hemşehrilerimizin değerli takdirleri ve iradeleri ile mazbatamızı aldık ve ilk ziyaretimizi 6 Şubat’ta yitirdiğimiz canlarımıza, deprem şehitlerimize gerçekleştirdik. Seçim kampanyasına başladığımız ilk günden bu yana ifade ettiğimiz gibi Adıyaman’ımız bir deprem şehri ve bilim insanlarının da söylediği üzere henüz kendi depremini yaşamadı. 6 Şubat’ta yaşadığımız acıların aynısını yaşamamak için ilk yapacağımız iş, depreme dair önlem almak ve Adıyaman’ımızı depreme dirençli bir kent haline getirmek olacak. Yeni yapılacak konutların güvenliği, mevcut konutlarımızın kontrolü, yerinde dönüşüm süreçlerinin hızlandırılması için arabuluculuk faaliyetleri için hızla çalışmaya başlayacağız. Kentimizde konteynerde yaşayan vatandaşımız için de önce konteyner kentlerdeki başta altyapı, temiz su, hijyen ve ulaşım sıkıntıları olmak üzere sorunlara el atacağız, sosyal konut projesi için de çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu.



Başkan Tutdere’nin ilk ziyareti mezarlık oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de minikler sanayinin dümenine geçti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Denizli OSB’de faaliyet gösteren Denizli OSB Özel Minik Hayaller Anaokulu öğrencileri, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu ile bir araya geldi. Neşeleri ve enerjileriyle programa renk katan minikler, ziyaret sırasında Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu’nun koltuğuna temsili olarak oturarak 23 Nisan’ın coşkusunu ve anlamını doyasıya yaşadı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı bayram, geleceğe duyduğumuz inancın en güçlü simgesidir. Bu özel günde Ulu Önderimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Bugünün çocukları; yarının bilim insanları, sanayicileri ve yöneticileri olacaktır. Ülkemizin ve sanayimizin geleceği, çocuklarımızın hayalleri, azmi ve çalışkanlığıyla şekillenecektir. Her çocuk, geleceğe atılan en değerli imzadır. Bu bilinçle, sizlere daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Denizli Her bir resimde umut, neşe ve bayram var DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Buldan ilçesinde öğrencilerin eserlerinden oluşan 23 Nisan temalı resim sergisinde görücüye çıkan umut, neşe ve bayram coşkusunu ifade eden eserler beğeni topladı. Denizli’nin Buldan ilçesinde tüm okullardan katılımının olduğu "23 Nisan" temalı resim sergisi, Babadağ Belediyesi hizmet binasında ziyarete açıldı. Serginin açılışına İlçe Kaymakamı İlhan Kayaş, Belediye Başkanı Murat Kumral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Solak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hatice Dolaşık, Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Karakurt, davetliler, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Sergide yer alan umut, neşe ve bayram coşkusunu ifade eden eserler beğeni topladı. Babadağ protokolü, öğrencilere hediyeler takdim edilerek, başarılarından ötürü kutladı. Cuma gününe kadar açık olacak sergi, belediye hizmet binasında ziyaret edilebilecek. Sergiye eserleriyle renk katan tüm öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Belediye Başkanı Murat Kumral, "Minik sanatçılarımızın ellerinden çıkan resimlerle hazırladığımız sergimizin açılışını İlçe Kaymakamımız İlhan Kayaş, ilçe protokolümüz, meclis üyelerimiz, öğretmenlerimiz ve kıymetli öğrencilerimiz katılımlarıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin ellerinden hayat bulan her bir resimde umut, neşe ve bayram var. Geleceğe umutla bakmamıza vesile olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.