GÜNDEM - 11 Mart 2025 Salı 12:13

Besni’de "Ailemiz geleceğimiz" temalı şiir yarışması düzenlenecek

A
A
A
Besni’de "Ailemiz geleceğimiz" temalı şiir yarışması düzenlenecek

Adıyaman Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında aile kurumunun önemine dikkat çekmek ve toplumsal bağları güçlendirmek amacıyla "Ailemiz Geleceğimiz" temalı bir şiir yarışması düzenliyor.


18 Yaş ve üzeri katılımcılara açık olan yarışmada, aile bağlarını, sevgi, saygı ve dayanışmayı en güzel dizelerle anlatan şiirler yarışacak.


Yarışmaya katılmak isteyenler için başvuru süreci 10 Mart 2025’te başladı ve 30 Nisan 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından dereceye giren eser sahipleri ödüllendirilecek.


Yarışmada, birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye 2 bin TL verilerek dereceye giren yarışmacılar ödüllendirilecek. Ödül töreninin ise 9 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenmesi planlanıyor.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu vurguladı.


Müdür Orhan, "Toplumun en önemli yapı taşı olan aileyi gelecek nesillerin güvencesi olarak görmek, onu daha iyi anlamak ve korumak amacıyla Kuruluşumuz tarafından düzenlenen "Ailemiz Geleceğimiz" adlı şiir yarışması düzenliyoruz. Bu yarışma, aile yapısının toplumsal rolünü vurgulamak ve aile üyeleri arasındaki sevgi bağlarını pekiştirmek adına önemli bir fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca Aile içindeki sevgiyi, saygıyı ve dayanışmanın yanı sıra geleceğe dair umutlara ışık tutacaktır. Yarışmaya 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımız başvuru yapabilir. Yarışmanın ana teması aile, ailenin önemidir. Yarışmaya katılmak isteyenler için başvurularını 30 Nisan 2025 tarihine kadar Kuruluşumuza telim edebilirler. Ayrıca ayrıntılı bilgiye Kuruluşumuza şahsen yada telefon ile ulaşarak bilgi alabilirler. Tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe katılarak ailenin önemini vurgulayan duygusal ve etkileyici şiirlerini bizimle paylaşmaya davet ediyorum" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Milletvekili Arslan Tatar Kasrik’teki sel bölgesinde incelemelerde bulundu AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, sel felaketinin yaşandığı Kasrik beldesinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde takip etti. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı. Şırnak merkeze bağlı Kasrik beldesinde etkili olan sel felaketinin ardından bölgedeki çalışmalar hız kesmeden sürerken, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Milletvekili Tatar, sahada yürütülen müdahale ve koordinasyon çalışmalarını yerinde takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Selin yol açtığı hasarın ardından ilgili kurumların hızlı şekilde harekete geçtiğini belirten Tatar, vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti. Bölgede sürdürülen çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Tatar, sürecin yakından takip edildiğini dile getirdi. Ziyaret sırasında AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan’ı görüntülü arayan Milletvekili Tatar, sahadaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapılan görüşmede, arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının yanı sıra, bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik adımlar ele alındı. Kasrik beldesinde devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu belirten Tatar, "Sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gerekli tüm çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Kasrik beldemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.