ASAYİŞ - 23 Şubat 2026 Pazartesi 12:30

Çeşitli suçlardan aranan 20 şüpheli tutuklandı

A
A
A
Çeşitli suçlardan aranan 20 şüpheli tutuklandı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çeşitli suçlardan yakalanan 20 şahıs tutuklandı.


Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan aranması bulunan 66 şahsı, yapılan çalışmalar neticesinde son 1 hafta içerisinde yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan 66 şahıstan 20’si sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Uyuşturucu maddeyle mücadele çalışmaları çerçevesinde ise son 1 hafta içerisinde 33 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılırken 131,37 gram çeşitli uyuşturucu madde ile 288 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.