EĞİTİM - 05 Haziran 2025 Perşembe 10:09

Kahta’da dört öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu

A
A
A
Kahta’da dört öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde dört ortaokul öğrencisi, 2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.


TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri Azra Adsay, Zeynep Taşdemir ve İkra Demiral ile Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi İbrahim Eren Oruç, sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak büyük bir başarıya imza attı.


Öte yandan TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ndaki üç öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olma başarısını gösterirken, toplamda 47 öğrenci bursluluk sınavını kazanarak ilçede büyük bir başarıya imza attı. Bu sonuçla TP Kâhta Kız Anadolu İmam Hatip Proje Ortaokulu, Adıyaman genelinde bursluluk sınavında en çok başarı elde eden okul unvanını aldı.


Öğrencilerin bu başarısında öğretmenlerin özverili çalışmaları, velilerin desteği ve öğrencilerin düzenli ve disiplinli ders çalışma azminin kilit rol oynadığını belirten TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Mehmet Aluç, "Öğrencilerimizin gösterdiği bu üstün başarı bizlere tarifsiz bir gurur yaşatmıştır. Öğrencilerimizin geleceğe yönelik adımlarında onlara destek olmak en büyük hedefimizdir. Bu tarihi başarıda emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve en önemlisi azimle çalışan öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.



Kahta’da dört öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.