POLİTİKA - 25 Kasım 2024 Pazartesi 09:51

Kahta’da ’Marka Şehir Vizyonu’ paneli düzenledi

A
A
A
Kahta’da ’Marka Şehir Vizyonu’ paneli düzenledi

Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediyesi tarafından “Marka Şehir Vizyonu” paneli yoğun ilgi gördü.


Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın başkanlığında düzenlenen panele Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Ersan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Gaffar Çelebi, akademisyenler, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Program, Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ve Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal’ın selamlama konuşmasıyla başladı.


İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Adıyaman Şehir Plancıları Odası İl Başkanı ve Yüksek Şehir Plancısı Mehmet Bağcı, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezik, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Mahmut Kaya gibi akamisyenlerin sunumlarından sonra soru-cevap bölümüyle Kahta’nın temel sorunları üzerinde çözüm önerileri konuşuldu.


Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ve Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Balcı tarafından konuşmacı uzman akademisyenlere plaket taktimi yapıldı.



Kahta’da ’Marka Şehir Vizyonu’ paneli düzenledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.