GÜNDEM - 10 Ağustos 2025 Pazar 14:02

Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, SGK’da incelemeler yaptı

A
A
A
Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, SGK’da incelemeler yaptı

Adıyaman’ın Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, kamu kurumlarına yönelik gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) ziyaret etti.


Kurum müdürü ve personeli tarafından karşılanan Kaymakam Aslan, SGK’nın ilçede yürüttüğü hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Ziyaret sırasında kurumun işleyişi, vatandaşlara sunulan hizmetlerin kapsamı, mevcut personel durumu ve karşılaşılan temel sorunlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Kurum yetkilileri, Kaymakam Aslan’a özellikle emeklilik işlemleri, sigorta tescil işlemleri, işveren hizmetleri ve genel sağlık sigortası gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.


Kurum içerisinde incelemelerde bulunan Kaymakam Aslan, hizmet alanlarını gezerek personelle sohbet etti.


Kamu hizmetlerinin vatandaş memnuniyeti odaklı yürütülmesinin önemine değinen Aslan, "Kurumlarımızın vatandaşlarımıza hızlı, etkili ve güler yüzlü hizmet sunması büyük önem taşıyor. SGK gibi doğrudan vatandaşla temas halinde olan kurumlarımızın gayretli çalışmaları bizler için çok kıymetli" diye konuştu.


Ziyaretin sonunda SGK personeline emeklerinden dolayı teşekkür eden ve çalışmalarında başarılar dileyen Kaymakam Aslan, kamu kurumlarıyla olan iletişimin ve iş birliğinin artarak devam edeceğini belirtti.



Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, SGK’da incelemeler yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.