ASAYİŞ - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:27

Üzerine inşaat malzemesi düşen Cezayirli işçi hayatını kaybetti

A
A
A
Üzerine inşaat malzemesi düşen Cezayirli işçi hayatını kaybetti

Adıyaman’da kalıcı konutlarda çalışan Cezayirli işçi üzerine düşen inşaat malzemelerinin altında kalarak hayatını kaybetti.


Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez İndere mevkiinde yapımı devam eden kalıcı konutlarda çalışan 24 yaşındaki Cezayirli Abdelkarım Boudjemah’ın üzerine vinçten üzerine inşaat malzemesi düştü. İnşaat malzemelerinin altında kalan işçi feci şekilde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen jandarma ekiplerince yapılan incelemelerin ardından Boudjemah’ın cenazesi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada işlemleri tamamlanan Boudjemah’ın cenazesi Cezayir’e gönderilmek üzere görevliler tarafından cenaze aracıyla Şanlıurfa GAP Havalimanına gönderildi.


Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Türk Mutfağı Haftası: Sinop mutfağı görücüye çıktı Sinop’ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi. Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Cumhurbaşkanlığımızın ve Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde bütün Türkiye’de ve yurt dışında büyükelçiliklerde Türk Mutfağı Haftası güçlü ve coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır. Dolayısıyla biz de bu haftayı bir festival havasında kutluyoruz. Gastro turizme yönelik çalışmaları olan, turizmle ilgilenen Sinop sevdalıları arkadaşlarımız ’bir festival yapalım, her ilin bir festivali var’ dediler. Yemek konusunda, mutfak kültürü konusunda burası mini bir İstanbul. İmparatorluk şehri gibi. Kafkasya’dan gelenimiz var, doğudan gelenlerimiz de var. Orta Asya’dan beri buralara gelmişiz. Rumeli’ye gidenlerimiz de oldu. Çok kültürlü bir kitleye sahibiz. Bunlardan kaynaklı da zengin bir mutfağımız var. Bunlar zenginlik. Hepsi ayrı bir çeşit ve kültür. Gastro turizm derken hem kimliğimizdir bu. Onunla övüneceğiz. Yediklerimizle de gurur duyacağız. Annelerimizin, ninelerimizin yaptıklarıyla gurur duyacağız" dedi. Vali Özarslan, konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte stantları dolaşarak coğrafi işaretli ürünler ile ilgili bilgiler aldı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, kamu ve kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Mersin Okul müdürünün darp ettiği yaşlı adam gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı Mersin’de geçtiğimiz yılın sonunda hastaneye gitmek üzere bindikleri otobüste okul müdürü ve oğlu tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden engelli Ramazan Polat’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmiş, güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler ise izleyenlerin yüreklerini burkmuştu. İnfiale yol açan olayın mağduru 77 yaşındaki Ramazan Polat, rahatsızlığı sonucu kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 haftadır hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Polat’ın cenazesi bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ramazan Polat’ın cenazesi, bugün yakınları tarafından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak son bir kez merkez Yenişehir ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alından sonra Molla Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Afetevler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Olayın geçmişi Olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat ile (71) tartışmış, bu sırada önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırmıştı. Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığını ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirmişti. Baba 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almıştı Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesi’nde açılan dava devam ediyor.