YEREL HABERLER - 14 Mayıs 2015 Perşembe 10:41

MHP Milletvekili Yılmaz'dan “Ahilik Haftası” Açıklaması

A
A
A
MHP Milletvekili Yılmaz'dan “Ahilik Haftası” Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Ahilik Haftası” dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Yılmaz, ahiliğin din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmemeksizin herkese eşit bir yaklaşım anlayışının simgesi haline geldiğini hatırlatarak, ahiliğin tüm bu değerleri kaynaştıran ve hayata geçirilmesini sağlayan bir gelenek olduğunu vurguladı. Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ahilik kültürü, insanlara karşı saygı ve sevgiyi ele alan toplumda yaşayan herkesi birbirine yakınlaştıran, kaynaştıran, dayanışmayı sağlayan önemli bir olgudur. Ahilikte insan-insan, insan-eşya, insan-tabiat ilişkilerinin temel ekseni, insanın dünya ve ahiret mutluluğuna göre düzenlenmiştir. Bu yaklaşımı Ahilerin dünya için ahretini, ahiret için dünyasını terk etmeyen dengeli bir hayat anlayışının gelişmesini sağlamıştır. Ahiler her zaman toplum yararına hizmetler yapmış ve bir toplumun birlik, beraberlik ve dayanışmasında en önemli unsuru olmuştur. Ahilik, üretmeden tüketmeye, ihtiyaç fazlasını harcamaya, haksız rekabete, güçlünün zayıfı sömürmesine, haksız kazanç sağlamaya, insanları kandırmaya ve kısacası, ahlaki olmayan her türlü davranışa karşıdır. Ahilikte insan, dayanışmacı bir ruh yapısına sahiptir. Ahilik birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma demektir. Ahilik kültürünün yaşanması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması bizler için son derece önemlidir. Bu vesileyle Ahilik Kültürü Haftasının başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm Afyon’lu halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.