YEREL HABERLER - 26 Ocak 2016 Salı 16:29

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu:

A
A
A
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, yeni anayasa çalışmalarını değinerek, herkesin yeni bir anayasa için hemfikir olduğunu belirterek, “Daha özgürlükçü ve çağa daha uygun bireysel girişimin ve özgürlüklerin önünü açan bir Anayasaya ihtiyacımız var” dedi
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına bu hafta devam edildi. AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Tutumlu, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu dile getiren İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Hüseyin Tutumlu, 12 Eylül Anayasasının önemli bir kısmının değişmesine rağmen dar geldiğini belirtti. Tutumlu açıklamasına şöyle devam etti:
“Referandum içinde mecliste belli bir sayıyı geçmeniz gerekiyor. Belli uzlaşmalar gerekiyor. Dolayısıyla meclisin yasa yapma tekniği çerçevesinde olabilecek şeyler bunlar. Şunda herkes hem fikir Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Daha özgürlükçü ve çağa daha uygun bireysel girişimin ve özgürlüklerin önünü açan bir Anayasaya ihtiyacımız var. Anayasanın bir bütün içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 12 Eylül Anayasası dar geliyor ve önemli bir kısmı değişmesine rağmen. Ama burada bazı maddeleri de özellikle sanki AK Partinin gündeme getirme sebebi başkanlık sistemiymiş gibi muhalefet böyle bir politika üretiyor. Böyle bir şey yok. Anayasa bir bütün içerisinde AK Parti’nin değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede gelinen noktada geçmiş siyasi tecrübelerimize baktığımız da parlamenter sistem zaman zaman krizler üretiyor. Mesela 7 Haziran seçimlerinden sonra böyle bir kriz üretti. Bunları da yaşadık ve hep beraber gördük. Ama yürütmeyi bizzat halkın seçtiği sistemlerde böyle bir sorun yaşanmıyor.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul HAKSEN Taksim’e çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi," Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. HAKSEN Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim meydanına geldi. Vuvuzela çalan grup Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, “47 yıl önce bu meydan da hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Özellikle kamuda koruma ve güvenlik görevlileri var onların ricasıyla onların kıyafetiyle bu açıklamayı yapıyorum. Koruma ve güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı verilerek yaptıkları hizmete karşı emeklerinin de hakkı verilmelidir. Şuanda Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz her zaman olduğu gibi mazlumdan yanayız. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız. Gazze’deki emekçi kardeşlerimizi de anıyoruz” dedi.