YEREL HABERLER - 10 Mayıs 2016 Salı 17:27

Afyonkarahisar'da “Ebelik Ve Hemşirelik De Güncel Yaklaşımlar” Sempozyumu Yapıldı

A
A
A
Afyonkarahisar'da “Ebelik Ve Hemşirelik De Güncel Yaklaşımlar” Sempozyumu Yapıldı

Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik “Ebelik ve Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar” konulu bir sempozyum düzenlendi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyumun Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Ebe ve Hemşireler Derneği’nin de katkıları ile düzenlendiği ifade edildi.
Afyonkarahisar ve ilçelerde görev yapan sağlık çalışanları ile birlikte çevre illerden de çok sayıda hemşire, sağlık idarecileri, sağlık profesyonelleri ve çeşitli üniversitelerin öğretim görevlilerinin sempozyuma katıldığı aktarıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Kamu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, hemşirelik de akademik kültürün oluşması ile hemşireliğin estetik ve beceriye dayalı sanatsal uygulamalarını bilimsel yöntemle bütünleştirerek, hemşirelik biliminin diğer sağlık bilimleri içinde yer almasına olanak sağlandığını kaydetti. Dr. Başkan, bu doğrultuda 2000’li yılların hemşiresinin problem çözme yetisine sahip, kendi öğrenme gereksinimlerinin farkında, yetkin, azimli, kendine güvenen ve güvenilen, insan haklarına ve bireyselliğe saygılı ve insanı bir bütün olarak gören bir sağlık profesyoneli olması gerektiğini ifade etti.
Açış konuşmalarının ardından üniversitelerin öğretim görevlileri tarafından katılımcılara oturumlarda yapılan mesleki sunumlarla bilgiler verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir