YEREL HABERLER - 11 Mayıs 2016 Çarşamba 17:09

Vali Güner Aile Haftası'nı Kutladı

A
A
A
Vali Güner Aile Haftası'nı Kutladı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Aile Haftası” ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.
Yayınladığı mesajında ailenin korunması ve güçlendirilmesinin ve ailenin önemine dikkat çekmek için her yıl 15 Mayıs’ı içine alan haftanın Aile Haftası olarak kutlandığını ifade eden Vali Güner, “Aile, toplumun en küçük birimi olup evlilik bağıyla kurulup gelişen, toplumumuzun en temel unsurudur. Toplumlar ailelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu açıdan toplum için ailenin önemi büyüktür.
Çocukların eğitiminin başlangıç noktası olan ailenin, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi ile toplumsal doku da güçlenmiş olur. Aile içi demokrasi ve iletişimin geliştirilmesi, ailelerin parçalanmasına engel olacağı gibi toplumsal gelişim ve değişimlere uyumu ve mücadeleyi kolaylaştıracak, ayakları yere basan, kendine güvenli ve başarılı nesiller yetişmesine de katkı sağlayacaktır. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimin “Aile Haftasını” kutlar, tüm ailelere sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.