YEREL HABERLER - 22 Mart 2017 Çarşamba 14:53

Dinar Belediyesi’nin katkıları ile “Nevruz Bayramı” kutlandı

A
A
A
Dinar Belediyesi’nin katkıları ile “Nevruz Bayramı” kutlandı

Türk Dünyası 21 Mart Nevruz Bayramı Dinar Belediyesi’nin katkılarıyla Türk Ocakları Dinar Şubesi ve Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği tarafından Ozan Kul Mercan Türkü Konseri’yle kutlandı.

Türk Dünyası 21 Mart Nevruz Bayramı Dinar Belediyesi’nin katkılarıyla Türk Ocakları Dinar Şubesi ve Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği tarafından Ozan Kul Mercan Türkü Konseri’yle kutlandı.


Özel bir kuruluşun konferans salonunda gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlamasına Belediye Başkanı Saffet Acar, CHP Dinar İlçe Başkanı Mevlit Er, BBP İlçe Başkanı Nuri Çetin, Dinar Belediyesi Meclis üyeleri, Çanakkale Gazisi Bombacı Mehmet Çavuş’un oğlu Ali İhsan İpek, Ozan Kul Mercan’ın öğrencileri ve kadınlı erkekli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Emekli Öğretmen Kadir Çalışkan’ın sunumu ile ’türkü gecesi’ saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecenin açış konuşmasını Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği Başkanı Yaşar Sağlam yaptı. Sağlam, “Nevruz bir Türk Bayramıdır. Bugün Türk Dünyası’nın tüm coğrafyalarında kutlanan bu bayram yeni gün anlamına gelir. Baharın gelişi ile Türklerin Ergenekon’dan çıkışı bu gün bir bayram havasında kutlanır. Yapılan kutlama etkinliklerinde müzik önemli yer tutar. Biz de bu ata bayramımızı Ozan Kul Mercan Türkü konseriyle kutluyoruz. Başta Belediye Başkanımız Saffet Acar olmak üzere bize destek verenlere ve gecemize katılan siz değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.



Başkan Acar: “Türkü bu milletin tüm değerlerini, hepimizi kucaklar”


Daha sonra sahne alan Ozan Kul Mercan’ın öğrencileri sevilen türküleri estrümantel olarak seslendirdiler ve büyük takdir topladılar. Belediye Başkanı Saffet Acar çok başarılı bulduğu öğrencileri tek tek kutladı ve kendilerine hediye verdi. Yaptığı kısa konuşmada Dinarlıların Nevruz Bayramını kutladı. Başkan Acar, “Bu yavrularımız yarının Dinar’ının kültür insanı olacaklar. Türkü bu milletin tüm değerlerini, hepimizi kucaklar, Ozan Kul Mercan’ı yarınların ozanlarını yetiştirdiği ve besteleriyle Dinar Kültürüne katkı sağladığı için tebrik ediyor, yaptığı çalışmaları Dinar adına önemsiyorum” dedi.


Gecede Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği üyeleri şairlerden Süleyman Uysal, Turan Karlı, Rıfat Yiğit, Abdurrahman Ertürk ve Refik Kaplan günün anlam ve önemine uygun şiirlerini seslendirdiler.


Dinarlı şairler Süleyman Uysal, Raif Öztürk ve kendi şiirlerinden beslediği birbirinden güzel yirmi türküyü başarıyla seslendiren Ozan Kul Mercan dinleyicilerin gönül tellerini titretti, her söylediği parçadan sonra heyecanlı bir alkışlar aldı. Ozan Kul Mercan türkü gecesini tüm kesimler tarafından sevilen ve katılımcılarında eşlik ettiği “Türkiyem” parçasıyla bitirdi.


Etkinlik katılımcılara verilen plaketlerin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.