ASAYİŞ - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 04:11

AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü

A
A
A
AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü

AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü.


Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi.


Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.




AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Maç öncesi saha kardan temizlendi Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı spor müsabakalarını da olumsuz etkiledi. Kent genelinde günlük yaşamın yanı sıra sportif faaliyetlerde de aksamalar yaşanırken, özellikle amatör lig karşılaşmaları hava şartlarından etkilendi. Kardan kapanan Hasköy futbol sahasında, hafta sonu oynanması beklenen Amatör Küme B Grubu’nda Öz Hasköyspor ile Korkutspor arasında yapılacak karşılaşma öncesi saha zemininin temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Hasköy Kaymakamı İsmail Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç ile Hasköy Belediye Başkanı Muhlis Cemal Orbay’ın destekleriyle gönderilen kar küreme aracı, yoğun bir çalışma yürüttü. Yapılan çalışmaların ardından stadyumun kısa sürede müsabakaya hazır hale getirilmesinin planlandığı bildirildi. Hava şartlarının elverişli olması durumunda karşılaşmanın planlanan tarihte oynanmasının hedeflendiği ifade edildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Erhan Demir, saha zemininin ve çimlerin zarar görmemesi için hassas bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Stadyumu cumartesi günü oynanacak maça hazır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Demir, "Malûm kış şartlarında olduğumuzdan dolayı Hasköy ilçe stadyumumuz son üç gündür yağan kar yağışından ötürü yaklaşık şu anda 60 cm bir karımız mevcut ve Muş amatör, birinci amatör ligimizde Öz Hasköy Sporumuz yarın itibariyle Korkut sporla bir maçımız var. Biz de gerek kaymakamımız gerek il müdürlüğümüz ve gerekse Hasköy belediye başkanımızın desteğiyle inşallah sahamızı yarın saat 13.00’de başlayacak müsabakaya yetiştirmek için imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah yarın saat 13.00’de sahamızı hazır hale getirip ve maçımızı oynatmayı planlıyoruz. Biz il müdürlüğümüzden araç istedik, müdürlüğümüz araç gönderdi lakin kar yüksekliği biraz fazla olduğu için aracı biz tekrar il müdürlüğümüze gönderdik, oradan yeni bir araç gelecek. Araç gelene kadar da Hasköy Belediye Başkanımız Sayın Muhlis Cemal Orbay’ın bize bir araç desteği oldu. Şu anda belediyemizin aracı sahayı temizliyor. İl müdürlüğümüzden gelen araçla beraber inşallah, artık sabaha kadar da olsa, sahamızı hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Sentetik bir zemin olduğu için biraz daha hassas davranmak zorundayız çünkü en küçük bir hata da bile sentetik zeminin, sentetik zeminde oluşabilecek sorunlar sahada büyük dezenformasyonlara neden olur o yüzden biraz daha böyle ince eleyip sık dokuyoruz. Temennimiz o yönde. Biz üzerimize düşeni yaptık inşallah Hasköy Sporlu kardeşlerimiz de üzerlerine düşeni yapar. İnşallah, tabii kazanan centilmenlik olsun ama kazanan taraf da biz olmak istiyoruz" dedi.
Siirt Karla mücadele ekipleri yolları açıyor, hastalara zamanında müdahale yapılıyor Siirt İl Özel İdare ekipleri, karlı yolları açarak sağlık ekiplerinin zamanında hastalara müdahale etmelerini sağlıyor. Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesi Sökmen Mezrası’nda 35 yaşındaki Eyüp Epçeler isimli hasta için ekipler hızla harekete geçti. Yolun açılmasıyla birlikte hasta, ambulansa ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyünde de doğum sancıları başlayan Ruken Karaman isimli hastaya ulaşmak için başlatılan çalışmalar, yoğun kar yağışı ve zorlu arazi koşullarına rağmen yaklaşık 3-3,5 saat sürdü. Yolun ulaşıma açılmasının ardından Karaman, 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye sevk edildi. Damdan düşerek yaralanan 9 yaşındaki C.A. isimli çocuk da, karla mücadele ekiplerinin yolu açmasıyla ambulansa ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyünde ise hidrosefali hastalığı bulunan 6 yaşındaki çocuk için gelen ihbar üzerine ekipler hızla harekete geçti. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolunda yapılan çalışmalar sonucunda hastaya ulaşıldı. Bölgeye ulaşan 112 Acil Sağlık ekipleri, küçük çocuğu tedavi altına aldı. Karla mücadele ekipleri, ambulansın güvenli şekilde dönüş yapabilmesi için gece saatlerinde de yol açma çalışmalarını sürdürerek ambulansa eşlik ediyor. Siirt İl Özel İdaresi, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla zorlu şartlara rağmen karla mücadele ve acil durum çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.