YEREL HABERLER - 29 Haziran 2017 Perşembe 17:58

AFAD, 2017’nin ilk altı ayında 36 bin 557 kişiye afet bilinci kazandırdı

A
A
A
AFAD, 2017’nin ilk altı ayında 36 bin 557 kişiye afet bilinci kazandırdı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yapılan açıklamada, 2017’nin 6 aylık döneminde afetler konusunda gerçekleştirilen etkinlikler ile 36 bin 557 kişiye ulaşıldığı belirtildi.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yapılan açıklamada, 2017’nin 6 aylık döneminde afetler konusunda gerçekleştirilen etkinlikler ile 36 bin 557 kişiye ulaşıldığı belirtildi.


Konu ile ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada, başta deprem olmak üzere Türkiye’de sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların halka ve öğrencilere kazandırılması, afet bilinci ve kültürünün aşılanması amacıyla her yıl olduğu gibi okullarda, kamu kurum ve kuruluşları özel sektör kuruluşlarına eğitim ve tatbikatların gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, Bu güne kadar afet bilinçlendirme eğitimlerimizle 175 bin 536 kişiye ulaşmış bulunmaktayız. 2017’nin 6 aylık döneminde ise ‘Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İşyeri, Afete Hazır Gençler’ eğitim modüllerimizle 36 bin 557 kişiye ulaşmış bulunmaktayız. AFAD Afyonkarahisar olarak her yıl eğitim, öğretim döneminde okullardan gelen afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi talepler doğrultusunda okullara afet bilinci ve yangın eğitimi verilmeye devam edilmiştir. Müdürlüğümüzün kurtarma araç ve gereçlerinin tanıtımı için 21 okuldan 877 öğrenci Müdürlüğümüzü ziyaret etmiştir. 94 okulda 29 bin 243 öğrenciye afet bilinci eğitimi verilmiştir. Toplamda 30 bin 120 öğrenciye ulaşılmıştır. Kamu ve özel kurum ve kuruluşlardan gelen talep üzerine iş yerlerinde afet bilinci eğitimi, arama-kurtarma tatbikatı, KBRN gibi çeşitli dallarda eğitimler verilmiştir. 2017 Ocak ayından itibaren 18 kurum ve kuruluşta bin 439 kişiye eğitim verilmiştir. Yerel düzeyde olmak üzere TAMP Afyonkarahisar (Afet Müdahale Planı) kapsamında kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla 2 tatbikat gerçekleştirilmiştir. Tatbikatlara 720 kişi katılmıştır.


İlimizde toplumda afetlere hazırlığı arttırmak ve afet kültürü oluşturmak amacıyla Ocak 2017’den Haziran 2017 arasında yaptığımız eğitimlerde 152 farklı faaliyette 36 bin 557 kişiye ulaşıldı.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.