- 21 Kasım 2019 Perşembe 10:51

Emine Erdoğan’ın kardeşi Hasan Gülbaran ve ailesinden Atatürk Evi’ne ziyaret

A
A
A
Emine Erdoğan’ın kardeşi Hasan Gülbaran ve ailesinden Atatürk Evi’ne ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kardeşi Hasan Gülbaran ve ailesi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde bulunan Büyük Taarruz Karargâh Evi Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kardeşi Hasan Gülbaran ve ailesi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde bulunan Büyük Taarruz Karargâh Evi Atatürk Evi’ni ziyaret etti.


Atatürk Evi görevlisi Halil Ömür mihmandarlığında Büyük Taarruz Karargâh Evi’ni ziyaret eden Hasan Gülbaran ve ailesine ziyaretleri esnasında Gülbahar ailesine; Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, AK Parti Şuhut İlçe Başkanı Ali Diren, İl Genel Meclisi Üyeleri Umut Eroğlu, Gültekin Özdemir ve Şuhut Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Gül eşlik etti.


Emine Erdoğan’ın kardeşi Hasan Gülbaran ve ailesi Atatürk Evi’ni ziyaret ederek burada tarihi önem taşıyan destansı değerleri Atatürk Evi Görevlisi Halil Ömür’den dinlerken zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Şuhut Kaymakamlığı tarafından Emine Erdoğan’ın kardeşi Hasan Gülbaran ve ailesine ilçenin yöresel tescilli keşkeği ve bükmesi ikram edildi. İkram esnasında Cumhurbaşkanlığı Özel Irak Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hasan Gülbaran’ı arayarak "Şuhut ilçemize hoş geldiniz, sizi güzel ağırladılar mı? İlçemizin tescilli yöresel lezzeti keşkek ikramında bulundular mı?" ifadelerine yer vererek hal ve hatır sordu.


Emine Erdoğan’ın Kardeşi Hasan Gülbaran konu ile ilgili açıklamalarında, ’’Şuhut’a İstanbul Üsküdar’dan geldik. Eşim, kızım ve torunlarımla beraber Afyon’un tarihi ve turistlik yerlerini gezmek için geldik. Bu sömestri tatili bizler için ve çocuklar için çok güzel oldu. Bunu da değerlendirmek için biz Afyon’u tercih ettik. Afyon deyince buranın belli başlı burada yetişen burada meşhur olan kaymağı, şeyleri ve sıcak su hamamları akla geliyor ama biz burada Afyon’da hiç ummadığımız yerleri gördük. Buralarda çok turistlik yerler var bunların hepsinin değerlendirilmesi lazım. Turizm Bakanlığı’mızın buralarda yatırım yapacağı çok yeri var. Bir an önce Afyon’umuzun yer tarihi ve turistlik yerler ve zenginlikleriyle öne çıkarılması lazım. Gerçekten burada Kocatepe olsun Frig Vadisi olsun bu gibi yerlerin ele alınıp buraların çok güzel değerlendirilmesi lazım ve insanların buraları mutlaka görmesi lazım. Atatürk’ümüzün buralarda Kurtuluş Savaşında yaptığı başarılar ve buradaki askerlerimizin başarılarını buraya gelip bütün talebelerimize anlatmamız lazım. Buralar çok güzel çok önemli yerler. Çok memnun kaldık buraya inşallah tekrar geleceğiz ve tekrar gezeceğiz. Diğer tarihi ve turistlik yerleri görmek için tekrar geleceğiz buraya. Burası gerçekten burayı kimler restore ettiyse Allah razı olsun. Eskisi tabi burası yıkık binayken bu hale gelmiş. Burada tabi yaşananlar geçmişte insanların burada yaşamaları burada geçen hayatlar nostalji burası gerçekten çok güzel bir bina Burası çok güzel olmuş arkadaşlar bize anlattılar. Binanın bütün her tarafını gezdik gördük. Çok memnun kaldık ve bu tarihi eserlere sahip çıkmamız lazım’’ ifadelerine yer verdi.


Atatürk Evi ziyareti günün anlam ve önemine binaen çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı’ndan biber görüntülerine yalanlama Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada yeniden dolaşıma giren ve bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verildiğini gösteren görüntülerinin 2025 yılına ait olduğunu belirterek, paylaşımların kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir manipülasyon olduğunu açıkladı. Ticaret Bakanlığı, bazı sosyal medya hesaplarında yeniden paylaşıma sokulan ve bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verildiğini gösteren görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu görüntülerin Ağustos 2025’te yaşanan bir olaya ait olduğunu ve 7 Ağustos 2025 tarihinde ekiplerce inceleme ve denetim sürecinin başlatıldığını bildirdi. Bakanlık, görüntülerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir manipülasyon girişimi olduğu bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı sosyal medya hesapları tarafından, bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verilmesine ilişkin görüntülerin, sanki yeni yaşanmış bir olaymış gibi dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir. Söz konusu görüntüler 2025 yılı Ağustos ayında meydana gelen bir olaya ait olup, 07 Ağustos 2025 tarihinde Ticaret Bakanlığımızca derhal inceleme ve denetim süreci başlatılmış, Bursa Ticaret İl Müdürlüğümüzce yapılan yerinde incelemeler neticesinde olayın tüm yönleriyle araştırılması sağlanmış ve konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Bugün söz konusu görüntülerin, eski tarihli olmasına rağmen yeni yaşanıyormuş izlenimi oluşturacak şekilde kasıtlı olarak yeniden dolaşıma sokulması, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir manipülasyon girişimidir. Ayrıca söz konusu görüntülerin, eski tarihli olmasına ve yalnızca hayvanların beslenmesi amacıyla gerçekleştirilen bir uygulamaya ilişkin olmasına rağmen, üretici ile tüketici arasında bir sorun varmış izlenimi oluşturacak şekilde kışkırtıcı bir amaç ve dille dolaşıma sokulması; açıkça gerçek dışı ve kışkırtıcı nitelikte bir yalan haber yayımıdır. Kamuoyunu yanıltıcı, çarpıtılmış ve maksatlı içeriklerle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye yönelik paylaşımlar ile yalan haber yayılması, ilgili mevzuat kapsamında suç teşkil etmekte olup, bu tür paylaşımları yapan ve yayan kişi ve hesaplar hakkında gerekli hukuki ve cezai süreçler titizlikle yürütülecektir. Bu kapsamda, ilgili ’gerçekten uzak ve maksatlı paylaşımın’ yayınını yapan kişi ve kurumlarla ilgili adli süreçler derhal başlatılmıştır, konu ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiştir. Ticaret Bakanlığı olarak; yaş sebze ve meyve ticaretinde şeffaflığın sağlanması, usule aykırı uygulamaların kararlılıkla önlenmesi, kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif paylaşımlarla mücadele edilmesi, dürüst üreticilerimizin ve tüketicilerimizin haklarının korunması amacıyla denetim ve hukuki süreçlerimizi kesintisiz ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Gerçek dışı algı operasyonlarına karşı hukuk işlemeye devam edecek; doğru bilgi ve şeffaf ticaret ilkelerinden asla taviz verilmeyecektir."
Kırıkkale İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi: Kırşehir İESK: 0 - Ankara İESK: 2 İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi C Grubu müsabakasında Ankara İESK, Kırşehir İESK’yi 2-0 mağlup etti. İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi C Grubu’nda mücadele eden Ankara İESK ile Kırşehir İESK, Kırıkkale’de karşı karşıya geldi. Yahşihan İlçe Stadı’nda oynanan müsabakada bordo-beyaz formayla sahaya çıkan Ankara İESK ile yeşil-beyazlı Kırşehir İESK, ilk yarıda bulduğu fırsatları değerlendiremedi. İkinci yarıda oyunun kontrolünü eline alan Ankara İESK, 88. dakikada Hüseyin Görücü’nün golüyle öne geçti. Baskısını uzatma dakikalarında da sürdüren Ankara temsilcisi, 90+4. dakikada Berat Aydın’ın kaydettiği golle farkı 2’ye çıkardı. Karşılaşma, Ankara İESK’nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Kırşehir İESK’den Murat İlbey, Yaşar Can Koçak, Ankara İESK’de ise Mehmet Sarı karşılaşmada sarı kart gördü. Maçın ardından açıklama yapan Ankara İESK takım kaptanı Melih Enes Kantar, karşılaşmanın zorlu geçtiğini belirterek, "Son dakikalarda 3 puanı aldığımız için çok mutluyuz. İnşallah ilerleyen haftalarda şampiyonluğa kadar gideceğiz" dedi. Kırşehir İESK Teknik Direktörü Halit Kılıç ise iyi mücadele etmelerine rağmen istedikleri sonucu alamadıklarını söyleyerek, "Bugün iyi bir takım oyunu oynadık. İyi mücadele ettik ama spor hata oyunu. Bazı bireysel hatalar olabiliyor. O bireysel hatalardan dolayı gol yedik. Ama bunları düzelteceğiz, çalışacağız. Takımımız zaten müsabakalarda özverili bir şekilde mücadele ediyor. Bizim de ilk ve ikinci yarıda önemli pozisyonlarımız vardı. Değerlendiremedik. Biraz daha iyi çalışmamız gerekiyor" dedi. Kırşehir İESK takım kaptanı Deniz Karakaya da rakibi galibiyetinden dolayı tebrik ederek, "Bugün yenildik. Rakip takımı galibiyetinden dolayı tebrik ediyoruz. Savunma konusunda iyiydik ama ilerleyen haftalarda hücum konusundaki yetersizliğimizi de telafi edeceğiz" ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, karşılaşmayı tribünden takip etti. Güneş, maç öncesinde her iki takım sporcularına başarılar diledi.
Ağrı Ağrı Spor Lisesi bölge şampiyonu oldu Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Kategorisi Doğu Anadolu Grup Yarışmaları’nda Ağrı Spor Lisesi, "Geleneksel Düzenlemeli Dal"da bölge şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığının okul sporları takviminde yer alan organizasyon, 11-12 Nisan 2026 tarihlerinde Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Merkez Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Doğu Anadolu’dan 11 ilden gelen ekipler, Türkiye finallerine katılabilmek için sahne aldı. Yarışmaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak ve Halk Oyunları İl Temsilcisi Edip Erdoğan ile çok sayıda vatandaş izledi. Yöresel kıyafetler ve sahne performansları tribünlerden alkış aldı. Açılışta konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, halk oyunlarının kültürel mirasın önemli bir parçası olduğunu ifade etti. Çelebi, "Halk oyunları, bu toprakların ruhunu, sevdasını ve kardeşliğini yansıtan önemli bir değerdir. Farklı illerden gelen gençler kültürlerini sahneye taşıyor. Bu organizasyon, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlıyor." dedi. Yarışmalar "Geleneksel Düzenlemesiz Dal" ve "Geleneksel Düzenlemeli Dal" olmak üzere iki kategoride yapıldı. Ağrı, Adıyaman, Batman, Elazığ, Bitlis, Hakkâri, Malatya, Mardin, Muş, Şanlıurfa ve Van’dan katılan ekipler sahne aldı. "Düzenlemesiz Dal" müsabakalarında Batman birinci, Ağrı ikinci, Bitlis üçüncü, Adıyaman dördüncü sırada yer aldı. "Geleneksel Düzenlemeli Dal"da ise Ağrı Spor Lisesi birinci oldu. Yarışmaların ardından düzenlenen törende dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları protokol üyelerince verildi.