GENEL - 13 Şubat 2020 Perşembe 17:45

AFSİAD’dan Basın Yayın Derneği’ne ziyaret

A
A
A
AFSİAD’dan Basın Yayın Derneği’ne ziyaret

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Kadir Sayın ve yönetim kurulu üyeleri Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti.

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Kadir Sayın ve yönetim kurulu üyeleri Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti.


AFSİAD Başkanı Kadir Sayın ziyaret sırasında dernek olarak basınla birlikte Afyonkarahisar çatısı altında sosyo-ekonomik anlamda neler yapabileceklerini birlikte tartışmak istediklerini kaydetti. Bu konuda bir yol haritası belirlemek istediklerinden söz eden Sayın, “Ziyaret talebimizi kabul ettiğiniz için yönetim kurulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın gelişimi, daha iyiye gitmesi için bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, sizlerde güzide basın kuruluşlarımız olarak sürekli gayret içerisindeyiz. Malumuz olduğu üzeri kısa bir süre önce kongremizi gerçekleştirdik ve arkadaşlarımızla birlikte biz AFSİAD’ın yönetimini üstlendik. 30 yıla yaklaşan geçmişiyle AFSİAD’ın ilimiz ekonomisine, sosyal yaşamına ve toplum hayatının tüm alanlarına olan katkılarını sürdürmeye çalışacağız” dedi.


Önümüzdeki dönemde birbirinden önemli projeleri gerçekleştirme azminde olduklarını belirten Sayın, konuşmasının devamında “Bu çalışmalarımızda basın camiamızı da yanımızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Sizlerin desteğiyle daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.



"AFSİAD Afyon’a artı katan sivil toplum kuruluşu”


Ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Basın Yayın Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt, dernek olarak iş dünyasının değerli isimlerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. AFSİAD’ın göreve seçilen yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Küçükkurt, “Yeni yönetim kurulu üyelerine görevleri hayırlı, uğurlu olsun inşallah. Yeni yönetimde önceden de görev alan birçok ismin olduğunu biliyoruz. AFSİAD gelenekleri olan geçmişten bu yana Afyonkarahisar’a önemli katkıları olan sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir. Bu anlamda sizlerde AFSİAD çatısı altında geçmişten bugüne dek önemli hizmetlerde bulunuyorsunuz. Bu çalışmaların ilimize artı katan değerlerin bundan sonra da yeni yönetim çatısı altında Sayın Kadir Sayın’ın Başkanlığında devam edeceğine inanıyoruz. Bu anlamda basın camiası olarak bizlere düşen görevler varsa elbette işbirliği içerisinde biz de ilimizin, ülkemizin, devletimizin menfaatine olan her çalışmaya katkı sunacağımızı belirtmek isteriz. Tüm basın camiası adına AFSİAD yönetim kurulu üyelerine görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.