GENEL - 09 Ekim 2020 Cuma 10:22

Afyonkarahisar’da imar ve şehircilik toplantısı

A
A
A
Afyonkarahisar’da imar ve şehircilik toplantısı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in katılımı ‘planlı alanlar tip imar yönetmeliği, otopark yönetmeliği, deprem yönetmeliği, müteahhitlik yasası ve diğer imar ve şehircilikle’ ilgili konularda bir toplantı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in katılımı ‘planlı alanlar tip imar yönetmeliği, otopark yönetmeliği, deprem yönetmeliği, müteahhitlik yasası ve diğer imar ve şehircilikle’ ilgili konularda bir toplantı gerçekleştirildi.


Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Mimarlar Odası, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Mimarlar Odası’nın davetlisi olarak düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Mimar Benol Kaplan, İmar ve Şehircilik Müdürü Ziya Kükey katıldı. Toplantıda, planlı alanlar tip imar yönetmeliği, otopark yönetmeliği, deprem yönetmeliği, müteahhitlik yasası ve diğer imar ve şehircilikle ilgili konular hakkında görüş alışverişinde bulunularak şehrimizin teknik altyapı projeleri ile inşaat sektörünün sorunları ve çözüm yolları ele alındı. Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Neoldum, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Çetin İnce, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Çağdaş Göker, Müteahhitler Dernek Başkanı Mehmet Suna, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nevzat Algan, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Miraç Daldal, Makine Mühendisleri Odası adına Ahmet Şen Kabak, Jeoloji Mühendisleri Odası adına Selçuk Altuntuğ,Tümsiad Adına Celal Bangır katıldı. Kenti ortak akılla yönetmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Zeybek, “Afyonkarahisar’ın gelişimi konusunda tüm kesimlerin fikir, öneri ve taleplerini alıyoruz. El birliği ile Afyonkarahisar’ımızı güzelleştireceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.