YEREL HABERLER - 31 Mart 2014 Pazartesi 18:24

Afyonkarahisar Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Çks Uyarısı

A
A
A
Afyonkarahisar Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Çks Uyarısı

Arap, 2005 yılına kadar sadece doğrudan gelir desteği uygulamaları ve mazot desteği ödemeleri için kullanılan ÇKS’nin, 2005 yılından sonra bitkisel üretime yönelik olarak yapılacak tüm destekleme programlarını kapsayacak bir sistem haline dönüştürüldüğünü hatırlattı. Açıklamasında, sistemin, uygulanacak bitkisel üretim desteklemelerinin tek kilit noktası haline geldiğini de kaydeden Arap, şunları söyledi:
“Projenin uygulamaya konulduğu tarihten itibaren elde edilen bu veriler, planlı tarıma yönelik gerçekçi politikaların hayata geçirilmesi için de büyük önem taşımıştır. ÇKS başvurusu sırasında üreticilerden üretimleri ve tarımsal varlıkları ile ilgili alınan bilgiler neticesinde, Afyonkarahisar tarımının tarımsal envanteri çıkarılarak güncel ve modern bir veri tabanına kavuşturulmuştur. Bitkisel üretim desteklemelerinin tek anahtarı olan ÇKS hedefine ulaşmış, ancak sisteme kaydı yapılamayan uzun yıllardır intikali yapılamamış veya her hangi bir nedenden dolayı müracaatı yapılamamış arazilerin de tarım envanterine dahil edilmesi hedeflenmiş olup Bakanlığımız bu konuda yeni bir düzenleme yapmıştır. Yapılan yeni düzenleme ile Tarımsal Üretim Kayı ile tüm tarımsal işletmelerin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellemesinin sağlanması hedeflenmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemine yapılacak müracaatlar, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulacak olan TÜKAS sistemine otomatik olarak kayıt edilmiş sayılacaktır. TÜKAS Mayıs ayı içerisinde devreye gireceğinden ve çalışmaları devam eden yeni ÇKS Yönetmeliğine göre 2014 üretim yılı, ÇKS başvurularının 30.Mayıs tarihinde sona erecek olup, vatandaşlarımızın destekleme uygulamalarında olası mağduriyetlerle karşılaşmamaları için kayıtlarını yaptırmaları çok önemlidir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.