EKONOMİ - 13 Nisan 2026 Pazartesi 12:43

AFSİAD Federasyonu’nda Başkan Sayın güven tazeledi

A
A
A
AFSİAD Federasyonu’nda Başkan Sayın güven tazeledi

Afyonkarahisar merkezli iş dünyası yapılanması AFSİAD Federasyonu (AFSİADFED), birinci olağan genel kurulunu geniş katılımla gerçekleştirdi. Genel kurulda kurucu başkan ve AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, oy birliğiyle yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.


Afyonkarahisar’da düzenlenen genel kurula Bursa, İstanbul, Ankara ve Antalya AFSİAD başkanları, derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile Federasyon delegeleri katıldı. AFSİAD Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 102. Yıl dönümü olan 29 Ekim 2025 tarihinde kurulmasının ardından, ilk Olağan Genel Kurulunu Federasyonun kurulmasına öncülük eden AFSİAD ev sahipliğinde, kurucu derneklerin yönetim kurulu üyeleri ve delegelerin katılımı ile Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi. Genel Kurul açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan heyetini Bursa AFSİAD’dan Recep Yıldırım, İstanbul AFSİAD’dan İlyas Seçen ve AFSİAD’dan Ç.Pınar Kılıç’ın oluşturduğu toplantıda federasyonun yeni yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Tek liste ile gidilen seçimde Kadir Sayın yeniden başkanlığa seçildi.


Olağan Genel Kurul sonrası AFSİAD Federasyonu yönetim kurulu Kadir Sayın, Murat Tabak, Hüseyin Çelik, İlker Duran, Rıza Bülbül, Ertuğrul Demirok, Aynur Kocaman Ahmet Akkent ve Mehmet Karakol isimlerinden oluştu.



"Hedefimiz bu yapıyı ulusal ölçekte etkili bir ekonomik organizasyona dönüştürmek"


Seçimin tamamlanmasının ardından, toplantıda 2026 yılı tahmini bütçesi kabul edilirken, federasyonun faaliyetlerini etkin şekilde sürdürebilmesi amacıyla değerlendirmelerde bulunuldu.


Başkan Sayın, federasyonun yalnızca bir çatı organizasyonu değil, ortak vizyon ve kurumsal aklın somut bir yansıması olduğunu vurguladı.


Afyonkarahisar’ın zamansal önemine dikkat çeken Sayın, bu güçlü mirası ekonomik değere dönüştürme hedefiyle hareket ettiklerini belirtti. Federasyonun, farklı şehirlerde faaliyet gösteren iş insanlarını tek bir vizyon etrafında buluşturan stratejik bir yapı olduğunu ifade etti.


Başkan Sayın, AFSİAD Federasyonu’nun kuruluş amacının Afyonkarahisar’ın ve Afyonkarahisarlı iş insanlarının temsil gücünü artırmak, bölgesel iş birliklerini güçlendirmek ve bu yapıyı ulusal ölçekte etkili bir ekonomik organizasyona dönüştürmek olduğunu dile getirdi.


Küresel ekonomide yaşanan dönüşüme de değinen Sayın, tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiği bu süreçte Türkiye’nin önemli bir konumda bulunduğunu belirterek, federasyonun bu değişimde aktif rol üstleneceğini ifade etti.



"Yatırımcıların Anadolu şehirlerine yönelme ihtiyacı arttı"


Genel kurulda söz alan kurucu derneklerin başkanları, federasyonun farklı şehirlerdeki iş insanlarını aynı çatı altında buluşturmasının önemli bir güç oluşturduğunu belirtti.


Genel kurulda söz alan Bursa AFSİAD Başkanı İlker Duran, büyük şehirlerde sanayi alanı bulmanın zorlaştığını belirterek, yatırımcıların Anadolu şehirlerine yönelme ihtiyacının arttığını söyledi. Afyonkarahisar ve ilçelerinin bu noktada önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Duran, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi’nde Bursalı firmaların yatırım yaptığını ve bu yatırımların artarak devam etmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Ayrıca Bursa ile Afyonkarahisar ticaret odaları arasında kurulması planlanan iş birliklerinin süreci hızlandıracağını belirtti.



"Afyonkarahisar’a karşı bir vefa borcu hissediyoruz"


Ankara AFSİAD Başkanı Ali Rıza Bülbül ise federasyon fikrinin uzun süredir gündemde olduğunu ve ilk duydukları andan itibaren büyük heyecan duyduklarını söyledi. Afyonkarahisar’a karşı bir vefa borcu hissettiklerini ifade eden Bülbül, federasyon sayesinde farklı şehirlerdeki derneklerin tek çatı altında toplanmasının önemli bir güç oluşturacağını kaydetti. Afyonkarahisar’da son yıllarda yapılan çalışmaların daha geniş kitlelere tanıtılması gerektiğini belirten Bülbül, Ankara olarak federasyonun her zaman yanında olacaklarını vurguladı.



"Federasyon dağınık haldeki iş insanlarını bir araya getiren önemli bir organizasyon"


Antalya AFSİAD Başkanı Ertuğrul Demirok da federasyonun en genç yapılarından biri olduklarını belirterek, kısa sürede önemli bir birlikteliğin parçası haline geldiklerini söyledi. Federasyonun geleceğine dair heyecan duyduklarını dile getiren Demirok, diğer illerdeki tecrübelerden faydalanarak Antalya teşkilatını daha da geliştireceklerini ifade etti.


İstanbul AFİSAD Başkanı Hüseyin Çelik ise federasyonun dağınık haldeki iş insanlarını bir araya getiren önemli bir organizasyon olduğunu belirtti. Bu yapının uzun süredir ihtiyaç duyulan bir birlikteliği sağladığını ifade eden Çelik, Afyonkarahisar’ın sahip olduğu üretim, termal ve sanayi potansiyelinin diğer illerle birlikte daha güçlü bir şekilde temsil edileceğini söyledi. Çelik, federasyon çatısı altında verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacaklarını dile getirdi.


Genel kurul, dilek ve temennilerin ardından AFSİAD Federasyonu Olağan Genel Kurulu için ilimize gelen Federasyon kurucu dernek başkanlarına, AFSAİDFED Kurucu Başkanı Kadir Sayın tarafından özel olarak hazırlanan plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da lezzet rüzgarı: "Wiyanawanda Fest 3’üncü kez kapılarını açıyor" Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Azka Otel ev sahipliğinde bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Wiyanawanda FEST Bodrum, gastronomi ve müziği buluşturan özel bir etkinlikle "Yaza Merhaba" diyecek. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken Azka Otel’in yemyeşil bahçelerinde gerçekleştirilecek festivalde, gastronomi dünyasının önde gelen üreticileri ile lezzet tutkunları bir araya gelecek. Etkinlikte, farklı tatların buluştuğu stantlarda ziyaretçilere geniş bir tadım deneyimi sunulacak. 18 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek festivalde yaklaşık 50 lezzet standı yer alacak. Katılımcılar, gün boyu sürecek etkinlikte hem gastronomi hem de müzik eşliğinde keyifli anlar yaşayacak. "Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden biri oldu" Etkinliğin kurucularından Berna Kızılhan, festivalin her geçen yıl büyüdüğünü belirterek, "Nisan ayında üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Wiyanawanda FEST Bodrum, geçtiğimiz yıl 1.350 lezzet takipçisini ağırlayarak kendi alanında Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden biri oldu. Azka Otel sahibi Bülent Kaya ile Bodrum’un gastronomi alanındaki gelişimine katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Etkinliğimiz sadece Bodrum’da yaşayanlara değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gastronomi tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor; aynı zamanda Azka Otel’in atmosferinde unutulmaz bir hafta sonu deneyimi sunuyor" dedi. Festivalin, hem Bodrum turizmine hem de gastronomi sektörüne önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Kırıkkale Geleceğe nefes olacak 2 bin fidan toprakla buluştu Kırıkkale’de daha yeşil bir gelecek için düzenlenen etkinlikte, yüzlerce öğrenci ve vatandaş 2 bin çam fidanını toprakla buluşturdu. Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliği, Aşağımahmutlar Mahallesi’ndeki ağaçlandırma sahasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Daha yeşil bir Kırıkkale hedefiyle düzenlenen organizasyonda, yüzlerce öğrenci ve vatandaş 2 bin çam fidanını toprakla buluşturdu. Doğayla iç içe geçen etkinlikte katılımcılar hem çevre bilinci kazandı hem de geleceğe nefes olacak fidanların dikimine katkı sundu. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, renkli anlar da yaşandı. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde arama kurtarma çalışmalarında görev alan "İglo" isimli köpek, öğrenciler için gösteri yaptı. İglo’nun sergilediği performans, etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı. Fidan dikiminin ardından belediye tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Belediye Başkanı Ahmet Önal, yaklaşık 2 bin çam fidanını toprakla buluşturduklarını belirterek, "Bugün burada çok kalabalığız ve çok coşkuluyuz. Daha yeşil bir Kırıkkale için herkes görev başında. İnsanlarımızın memnuniyeti ve çalışma azmi bizi çok mutlu ediyor. Bir sonraki etkinlikte yine hep birlikte buluşacağız" dedi. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Zeynep Göçer ise fidan dikiminde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İyi ki gelmişim. Çok mutlu oldum. Yarına bırakacağımız bir fidanımız, bir ağacımız olacak. Ağaç dikmenin çok değerli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Lise öğrencisi Elif Ercan, herkesin en az bir kez ağaç dikmesi gerektiğini söyledi. Diğer bir lise öğrencisi de Meral Alkaç da her insanın hayatı boyunca en az bir kez ağaç dikerek çevreye faydalı olması gerektiğini dile getirdi.