ASAYİŞ - 07 Mayıs 2024 Salı 09:45

Düğünde havaya ateş açan muhtar ve beraberindekiler gözaltına alındı

A
A
A
Düğünde havaya ateş açan muhtar ve beraberindekiler gözaltına alındı

Afyonkarahisar’da bir köy düğününde havaya ateş açan muhtar ve beraberindekiler sosyal medyada yayınlanan görüntülerden jandarma tarafından tek tek tespit edilip gözaltına alındı.


Olay, Çay ilçesine bağlı Koçbeyli köyünde yaşandı. İddiaya göre, köyde yapılan bir kır düğününde muhtar olduğu iddia edilen şahıs, yanındaki 4 şahıs ile birlikte ellerindeki tabancalar ile havaya ateş açarken amatör kameralar tarafından görüntülendi. Şahısların tabancaları çapraz bir şekilde tutarak ateş açmaları dikkat çekerken görüntüler özellikle sosyal medyada büyük tepki gördü. Görüntülerin üzerine Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından inceleme başlatıldı.


Görüntüler üzerine harekete geçen jandarma ekipleri havaya ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokan şahısların muhtar A.A., M.K., F.K. ve Ö.K. isimli şahıslar gözaltına alınarak adliyeye sevk edilirken, diğer iki şahsın il dışında oldukları tespit edildi. Ardından şahısların adreslerine baskın düzenleyen ekipler 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirdi.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Düğünde havaya ateş açan muhtar ve beraberindekiler gözaltına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta 19 Mayıs coşkusu Muş’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kent Meydanında, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’in Atatürk heykeline çelenk sunması ile başlayan program, saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programda bir konuşma yapan Muş Valisi Avni Çakır, 19 Mayıs ruhunun her zaman yaşatılacağını ve gençlerin bu coşkuyu gelecek nesillere aktaracaklarını ifade ederek, "Geçmişten günümüze Türkiye coğrafyasının mayasını gençler ve genç fikirler oluşturmuştur. Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlatılan kurtuluş hareketi, Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasında ilk adımıdır. 105 yıl önce Samsun’da başlatılan milli mücadele, büyük zorluk ve fedakarlıkların yanında milletimizin topyekun seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılmıştır. Coğrafyamızı yeniden şekillendirmek düşüncesiyle vatan topraklarımıza göz dikenlere karşı engin vatan sevgisiyle topyekun bir şekilde harekete geçen aziz milletimiz, kahramanlık ve destansı bir cesaretle hiç vakit kaybetmeden vatan toprağında bir gün bile esir kalamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır" dedi. Yapılan konuşmasının ardından masa tenisi, basketbol, halk oyunları, karate, muay thai ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı program, dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi, kortej yürüyüşü ve etkinlik çadırlarının gezilmesiyle son buldu. Programa Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, Muş Valisi Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, İl Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, kurum amirleri, öğrenci, sporcu ve vatandaşlar katıldı.
İzmir Tohum Takas Şenliği’ne "tasarruf tedbiri" iptali Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleri genelgesi, Seferihisar’ın 14 yıllık geleneğine engel oldu. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 25 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi planlanan Yerel Tohum Takas Şenliği’ni, Cumhurbaşkanlığı’nın ‘’Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’’ sebebi ile iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Şenlik, Seferihisar’ın yerel üreticisine ve çiftçisine ekonomik destek sağlıyordu. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleri, belediyelerin de faaliyetlerine engel oluyor. Seferihisar Belediyesi tarafından 14 yıldır düzenlenen, "Yerel Tohum Takas Şenliği" bu yıl yapılmayacak. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, genelge nedeniyle şenliği iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Yerel üreticiye can oluyordu Yerel Tohum Takas Şenliği’nin çiftçiye ve yerel üreticiye büyük katkıları olduğunu vurgulayan Yetişkin, “Yerli tohumumuza sahip çıkmak ve yaşatmak için ilkine 2010 yılında başladığımız Tohum Takas Şenliğimiz artık Seferihisar’ın bir marka değeri olmuş durumda. Seferihisar Tohum Takas Şenliği yalnızca bir şenlik olmasının ötesinde, atalık tohumumuza, yerli üreticinin alın terine ve toprağımıza sahip çıktığımız bir mücadelenin de yüzü oldu” dedi. “Türkiye’ye ilham olduk” Seferihisar Belediyesi tarafından başlatılan şenliğin Türkiye genelinde pek çok belediyeye de örnek olduğunu belirten Yetişkin, “Türkiye’nin dört bir yanından belediyelere ilham olduk. Can Yücel Tohum Merkezi’nde yetiştirdiğimiz milyonlarca tohum ve fide, yeri geldi Manisa’da bir bahçede, yeri geldi Kars’ta bir tarlada hayat buldu. 14 yıl önce yerli tohum için başlattığımız seferberliğin böylesine büyük bir etki ile sürdürülmesinden kaynaklı ne kadar gurur duysak az” diye konuştu. Genelge nedeniyle bu yıl şenlik iptal Başkan Yetişkin, “Ne yazık ki her yıl büyük bir heyecanla beklediğimiz ve bu yıl da 25 Mayıs’ta Ürkmez’de gerçekleştireceğimiz Yerel Tohum Takas Şenliği’ni, Cumhurbaşkanlığı’nın ‘’Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’’ sebebi ile üzülerek gerçekleştiremeyeceğiz. Seferihisar Belediyesi olarak bundan sonra da yerli tohumun ve tarımsal üretimin gelişmesi ve desteklenmesi için üzerimize düşen her şeyi yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Bizler yine toprağı ışıldayan bir memleket için çalışmaya devam edeceğiz. Şenlikte dağıtmak üzere yetiştirdiğimiz fide ve tohumların dağıtımı ile ilgili ilerleyen günlerde açıklama yapacağız” ifadelerini kulandı.
Afyon Afyonkarahisar’da 19 Mayıs coşkusu Afyonkarahisar’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşku içerisinde kutlanırken, kutlamada gençlerin bisikletli akrobasi gösterisi ise ayakta alkışlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda yapıldı. Törene Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, milletvekilleri ve protokol üyeleri vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından selamlama konuşması yapıldı. Konuşmanın ardından da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı pek çok sporcu gösteriler sergiledi. Gençlerin sergiledikleri gösteriler arasıdna en dikkat çekici olanı ise bisikletler ile yapılan akrobasi ve jimnastik gösterileri oldu. Bisikletli gençler Oğuz Yardımcı ve Semih Günay’ın akrobasi gösterisi ayakta alkışlandı. Bisikletleri ile güzel şovlar yapan gençler, sergiledikleri heyecan verici gösteriler seyircilerden en çok alkışı alan etkinliği sergilediler. Yerde yatan Günay’ın üzerinden tek teker ve iki teker olmak üzere zıplayan Yardımcı temas etmeden ve arkadaşına zarar vermeden şovunu gerçekleştirdi. Son bölümde ise Yardımcı sahneye kurulan platformun üzerinden atlayarak arkadaşının ayakları arasında balonu patlattı.