GENEL - 31 Mart 2021 Çarşamba 13:36

Zaferin başkenti Afyonkarahisar 2022 TEKNOFEST’e aday oldu

A
A
A
Zaferin başkenti Afyonkarahisar 2022 TEKNOFEST’e aday oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu olan iktidar ve muhalefet partilerinin Afyonkarahisar il başkanları ortak bir noktada buluşarak, 2022 yılında yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) Büyük Taarruz ‘un 100.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu olan iktidar ve muhalefet partilerinin Afyonkarahisar il başkanları ortak bir noktada buluşarak, 2022 yılında yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) Büyük Taarruz ‘un 100. yılında Afyonkarahisar’da yapılmasını istedi.


Kentte bir otelde gerçekleştirilen toplantıda AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ile İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’ın TEKNOFEST 2022’ye ev sahipliği yapması adına taleplerini tek bir ses olarak iletmek için bir araya geldiklerini söyledi. Uluçay, konuşmasına şöyle devam etti:


“1922’de sona eren ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılı olan 2022’de Teknofest’in gerçekleşmesi, ilimiz için ayrı bir önem ve anlam ifade edeceği gibi dünyaya da net bir mesaj verecektir. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.”



"Organizasyonun zaferin 100. yılında, zaferin şehri Afyonkarahisar’da olması çok önemli"


CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, TEKNOFEST’in Afyonkarahisar’da yapılmasını istediklerini ifade ederek, “2022 yılında yapılacak olan TEKNOFEST’in 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ‘un 100. yılında, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesi, hem ilimiz hem de ülkemiz açısından çok önemlidir. Afyonkarahisar, İstiklal Savaşının zaferle sonuçlanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda çok önemli bir rol üstlenmiştir. Afyonkarahisar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos 1924 tarihinde yaptığı konuşmasında da ifade ettiği üzere ’Cumhuriyetin temellerinin sağlamlaştırıldığı’ bir kuruluş şehridir. Afyonkarahisar, Atatürk’ün Kocatepe’den başlattığı istiklal yürüyüşünün en önemli sembol şehridir. Afyonkarahisar olarak, Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünde ’İstikbal Göklerdedir’ sözünden aldığımız feyzle ve sahip olduğumuz bütün imkanlarımızla TEKNOFEST’i istiyoruz. Aynı zamanda bu organizasyonun Zaferin 100. yılında, Zaferin şehri Afyonkarahisar’da olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.


Öte yandan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ile İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu, 2022 yılında TEKNOFEST’in Afyonkarahisar’da yapılmasını istediklerine dikkat çekti.


Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Okulda öğretmeni vuranı kadın: "Zarar verme niyetim yoktu, olay kazara oldu" Kayseri’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan öğretmeni çalıştığı okulda silahla vurarak yaralayan kadın hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık olan 4 çocuk annesi Ş.A. (31), kucağında bebeğiyle katıldı. Müşteki K.Ç.K. duruşmada hazır bulunmazken, taraf avukatları da duruşmada yer aldı. Hakkında "öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılan sanık savunmasında, müştekinin kendisinin kızının öğretmeni olduğunu ve 2,5 yıldır birlikte olduklarını ifade etti. Sanık Ş.A., müştekinin kendisine önceleri "Eşini boşa, evlenelim" dediğini iddia ederek, hamile olduğunu öğrendikten sonra bebeği aldırmamasını istediğini ancak bebeğin doğumundan sonra tavırlarının değiştiğini belirtti. Ayrıca, müştekinin kendisini tehdit ettiğini, hakaretlerde bulunduğunu ve şiddet uyguladığını söyledi. Sanık, olay günü müştekinin görev yaptığı okula gittiğini ve müdür yardımcısının odasında kendisini darbetmeye kalkınca silahı kendisine doğrultmak isterken kaza ile ateş aldığını söyledi. Mağdur avukatı ise müvekkilinin sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Olay Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi’ndeki bir okulda 5 Şubat 2024 gerçekleşmişti. Yaralanan öğretmen hastaneye kaldırılırken, saldırgan kadın ise olay yerinde gözaltına alınmıştı.
Samsun BBP Genel Başkanı Destici: "Vaatlerimizi 5 sene içinde gerçekleştirmek istiyoruz" Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim beyannamelerinde verilen vaatleri 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MKYK Üyeleri, BBP Samsun İl ve İlçe Başkanları ile birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Salıpazarı Belediye Başkanı seçilen Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Salıpazarı Muhtarlar Derneğini de ziyaret eden Destici, muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Salıpazarı ilçesini kazanan Refaettin Karaca’yı tebrik ederek sözlerine başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Seçim öncesinde genel merkez binamızda başkan adaylarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Toplantılarda; nelere dikkat etmeliyiz, hangi hizmetleri yapmalıyız, hangi anlayışta olmalıyız gibi konu başlıkları üzerinde yoğunlaştık. Toplantıların başarılı olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda Sayın Refaettin Karaca’nın bize sunduğu fikir ve öneriler sayesinde Salıpazarı’nda başarı elde etmiş olduk" diye konuştu. Belediye Başkanları ile birlikte toplantılar düzenlediklerine işaret eden Mustafa Destici, “Seçimden öncesi olduğu kadar seçimden sonrası içinde toplantılar düzenledik. Özellikle üzerinde durduğumuz konular seçim vaatlerimiz oldu. Seçim beyannamelerimizdeki vaatlerimizi 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Salıpazarı’nda vatandaşımıza hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.