YEREL HABERLER - 27 Aralık 2016 Salı 18:20

Üniversite öğrencilerinden büyük başarı

A
A
A
Üniversite öğrencilerinden büyük başarı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, 28. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunlarına 4 milli sporcuyla katılıyor.
Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirilecek olan 28. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları seçmeleri, 24-25 Aralık tarihleri arasında Erzurum’da yapıldı. Snowboard ve kayaklı koşu branşlarında üniversite milli sporcularının katılımıyla gerçekleşen Türkiye Üniversite Milli Takım Seçmelerinde, rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Elemelere Yrd. Doç. Dr. Metin Bayram antrenörlüğünde hazırlanan milli öğrencilerden, büyük erkeklerde 10 bin metrede Hamza Dursun birinci oldu. Büyük bayanlarda ise Yonca Karademir birincilik ipi göğüslerken, Hicran Akpınar ikinci, Leyla Turan ise yarışı üçüncülükle tamamladı.
Öğrencilerin elemelerdeki başarından ötürü mutluluklarını dile getiren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, “Şubat ayı içerisinde Kazakistan’da gerçekleşecek olan 28. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunlarında da öğrencilerimizin yurda madalyalarla döneceklerine inancım tam. Sporcularımız hem üniversitemizi, hem Ağrı’yı, hem de ülkemizi başarıyla temsil edecekler. Almatı’daki kış spor oyunlarında tüm öğrencilerimize yürekten başarılar diliyorum” dedi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini toplamda 4 milli sporcunun temsil edeceği 28. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunlarının 29 Ocak- 8 Şubat 2017 tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenleneceği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.