YEREL HABERLER - 07 Mayıs 2017 Pazar 12:10

Eleşkirt Belediyespor kuruluyor

A
A
A
Eleşkirt Belediyespor kuruluyor

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, yeni sezonda Eleşkirt Belediyespor için çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, “Gençleri spora yönlendireceğiz” dedi.

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, yeni sezonda Eleşkirt Belediyespor için çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, “Gençleri spora yönlendireceğiz” dedi.


Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erkan Kösedağ ve Eleşkirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sebahattin Güzel, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı’yı makamında ziyaret ederek, Eleşkirt ilçesinde spor adına yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyarete ASKF Başkan Yardımcısı Abdullah Atilla’da eşlik etti.


Eleşkirt’in genç nüfus oranının yüksek olduğunu dile getiren Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, “ Bizim genç nüfus potansiyelini olumlu işlere yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için sizlerle birlikte ortak adımlar atalım. Eleşkirt Belediye Spor’u yeniden canlandırarak, gençlerimizin spora yönlenmelerine yönelik çalışmalar yapalım. İlk etapta futbol olmak üzere diğer branşları gözden geçirelim. Bende eski bir sporcuyum. Sizlerle beraber Eleşkirt ilçesinde güzel işler yapacağız inşallah” dedi.


Ziyareti memnuniyet verici bulduğunu söyleyen Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ ise “ Başkanımız Eleşkirt ilçesinde sportif faaliyetlerin başlaması için gereken desteği vereceğini söyledi. İlimizde Taşlıçay ve Eleşkirt dışında tüm ilçelerimizde spor kulüplerimiz faal bir şekilde çalışıyor. Bizlerin en önemli destekçileri yerel yönetimler. İnşallah Taşlıçay ilçemizi de uygun bir zamanda ziyaret ederek onlarında spor konusunda gerekli adımları atmasını talep edeceğiz. İnanıyorum ki her iki ilçemizde önümüzdeki sezon yerel liglere katılım gösterecektir. “ dedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda asfalt sezonuna Erdemli’den başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda sathi asfalt sezonunu Erdemli ilçesinden başlattı. Yaylacıların ve üreticilerin ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken kullandığı yol, hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Kent merkezinde gerçekleştirdiği yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme faaliyetlerini ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kırsal sathi kaplama sezonuna Erdemli ilçesinden başladı. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ilçeye bağlı İlemin Mahallesi’nde geçen yıl başlattığı 9,5 kilometrelik yol genişletme ve zemin iyileştirme faaliyetlerini tamamlayarak, sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. İlçede, İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınarı birbirine bağlayan grup yolunda bozuk ve yıpranmış zemini iyileştiren ekipler, yolun kullanım ve dayanıklılık ömrünü artırdı. Özellikle yazın yaylacıların ve üreticilerin bölgeye has ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken sık kullandığı yol, ekiplerin yoğun çalışması sonucu hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Muhtar Uzlar: "Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu" Erdemi İlçesi Yol Asfalt Sorumlusu Emrah Erdoğan, İlemin Mahallesinde geçen başlattıkları 9,5 kilometrelik yol genişletme çalışmalarının yanı sıra İlemin ile Karahıdırlı mahalleleri arasında 3 bin 300 metrelik yol ağında zemin güçlendirmesi yaptıklarını belirtti. Yolda sathi kaplama çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, "İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınar köylerini birbirine bağlıyoruz. Daha önce bu yol çok dar ve çok bozuktu. Bütün iyileştirmeleri yaparak yolu genişlettik. Üreticilerimizin ürünlerini daha sağlıklı şekilde sebze ve meyve haline ulaştırabilmeleri için güzel bir zemin hazırladık" dedi. İlemin Mahallesi Muhtarı Eray Uzlar da daha önce mahallenin yolunun bozuk ve dar olduğunu belirterek, "Bizim burası hem narenciye bölgesi hem de domates, şeftali gibi ürünler yetişir. Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu. Köylülerimiz böyle bir yol yapılacağını hiç ummuyordu. Hem vatandaşın hem de üreticinin yüzü güldü. Yayla yolu olarak da bilinen bu yolun çevre mahallelere, Elvanlı, Karahıdırlı ve Çiftepınar’a da faydası oldu" diye konuştu.